luni, iunie 21, 2021

Medicul Mihai Craiu atrage atenția păinților asupra unui aspect mai puțin luat în seamă în legătură cu sănătatea emoțională a copiilor lor.

Mihai Craiu, medic primar în cadrul Institului Național pentru

Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandru-Rusescu” din București, i-a sfătuit pe părinți să își cântărească copiii. În diferențele de greutate se pot ascunde probleme emoționale grave.

„Unul din lucrurile care chiar poate fi făcut, și noi la spital am dezvoltat o aplicație, ar fi să se uite la copil, să il pună pe cântar. Unul dintre primele semne ale unui dezechilibru emoțional este cel ponderal. Cred că sedentarismul, statul în fața ecranelor, mâncatul compulsiv ar putea fi sesizată și de părinți.

Aș recomanda parintilor care au copii care au suferit variații de greutate, în plus sau în minus, să se adreseze

medicului. Uneori acestea ascund sub ele suferințe ale sufletului”, a declarat dr. Mihai Craiu.

Declarația a fost făcută în cadru dezbaterii „Tulburari psihoemotionale la copii in contextul pandemiei” organizată online de Salvați Copiii. Organizația a lansat săptămâna trecută un studiu care arată că un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional, procentul crescând la peste 50% în cazul adolescenților și mergând până la consecințe extrem de grave, inclusiv tentative de suicid.

Ultimele stiri

Parteneri