miercuri, septembrie 28, 2022

Medicul Mihai Craiu atrage atenția păinților asupra unui aspect mai puțin luat în seamă în legătură cu sănătatea emoțională a copiilor lor.

Mihai Craiu, medic primar în cadrul Institului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandru-Rusescu” din București, i-a sfătuit pe părinți să își cântărească copiii. În diferențele de greutate se pot ascunde probleme emoționale grave.

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

„Unul din lucrurile care chiar poate fi făcut, și noi la spital am dezvoltat o aplicație, ar fi să se uite la copil, să il pună pe cântar. Unul dintre primele semne ale unui dezechilibru emoțional este cel ponderal. Cred că sedentarismul, statul în fața ecranelor, mâncatul compulsiv ar putea fi sesizată și de părinți.

Aș recomanda parintilor care au copii care au suferit variații de greutate, în plus sau în minus, să se adreseze medicului. Uneori acestea ascund sub ele suferințe ale sufletului”, a declarat dr. Mihai Craiu.

Declarația a fost făcută în cadru dezbaterii „Tulburari psihoemotionale la copii in contextul pandemiei” organizată online de Salvați Copiii. Organizația a lansat săptămâna trecută un studiu care arată că un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional, procentul crescând la peste 50% în cazul adolescenților și mergând până la consecințe extrem de grave, inclusiv tentative de suicid.

Te-ar mai interesa: Poți simți asta? Două senzații în picioarele tale ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private