Sari la conținut

Meghan Markle: „N-am vrut să mai trăiesc. Și mi-a fost rușine să spun asta”. Cum poți să lupți cu gândurile sinucigașe

Meghan Markle a vorbit din nou despre gânduri sinucigașe în timp ce făcea parte din familia regală britanică, în timpul unui interviu pe scenă la gala de decernare a drepturilor omului Robert F. Kennedy din 2022.

Potrivit revistei Elle, în cadrul unui dialog cu gazda galei Kerry Kennedy, Ducesa de Sussex a spus că este important să vorbim despre problemele de sănătate mintală, deoarece „trăim în această lume în care împărtășirea experiențelor și a poveștilor au un impact enorm”.

Meghan Markle, dezvăluire șoc: N-am vrut să mai trăiesc

Meghan a spus că i-a fost rușine să-și recunoască lupta pentru sănătatea mintală în fața soțului ei, dar știa că „pur și simplu nu a vrut să mai fie în viață” la momentul respectiv.

„Uite, mi-a fost foarte rușine să spun asta atunci și mi-a fost rușine să recunosc mai ales lui Harry, pentru că știu câtă pierdere a suferit, dar știam că dacă nu aș spune asta, atunci aș face-o. Pur și simplu nu voiam să mai trăiesc”, a spus Meghan.

Cu toate acestea, Megan Markle a adăugat că a vorbit public despre experiența ei pentru a oferi spațiu și curaj celorlalți să facă același lucru.

„Și când ai trecut prin ceva atât de grav și foarte mulți oameni, mai ales în ultimii câțiva ani cu lockdown-urile și Covid, s-ar putea să treacă prin aceeași experiență pe care nu pot să o exprime”, a spus ea pe scenă la gală, conform Daily Mail.

„Cu toții trebuie, când putem și dacă ne simțim suficient de curajoși, să vorbim cinstit despre propria ta experiență”, a mai spus Meghan.

Soția Prințului Harry a adăugat că problemele de sănătate mintală pot fi extrem de problematice atunci când „nu vezi o cale de ieșire” și a subliniat că mulți oameni s-au luptat atunci când au fost izolați în timpul blocajelor pentru covid.

Cum să lupți împotriva gândurilor sinucigașe

Pentru ceilalți poate fi foarte dificil să înțeleagă gândurile suicidare, altele decât persoana care le trece. Uneori, ele pot fi trecătoare, dar alteori pot exista îndemnuri și fantezii mai puternice care te pot face să crezi că sfârșitul vieții tale ar aduce o ușurare.

Chiar dacă credeți că nu le veți da curs niciodată, toate gândurile suicidare trebuie luate în serios – cu cât le puteți aborda mai devreme, cu atât mai bine. Persoanele care suferă de gânduri sinucigașe suferă crize masive de stres și depresie și poate fi dificil de depășit atât de ușor.

Cu toate acestea, iată câteva sfaturi pentru a lupta împotriva acestor gânduri și a duce o viață pozitivă:

  • Lucrați cu respirația: Potrivit experților în sănătate mintală, concentrarea asupra respirației și efectuarea unor exerciții de respirație profundă vă poate ajuta să scăpați de gândurile înfricoșătoare și suicidare. Încercați să nu vă copleșiți cu negativitate și inspirați și expirați adânc pentru a vă controla respirația. Încercați să faceți câteva exerciții pentru plămâni, meditație și yoga pentru a vă simți energic și vesel.
  • Îndepărtați-vă de rău: Gândurile de sinucidere pot crește și pot lovi cel mai puternic atunci când vă aflați într-un loc sau într-o situație potențial periculoasă, așa că este imperativ să vă îndepărtați fizic din acel loc și să țineți departe de tine toate instrumentele dăunătoare, cum ar fi cuțitele și frânghiile.
  • Evitați alcoolul și abuzul de substanțe: Consumul de alcool sau utilizarea de substanțe interzise ar putea părea util pentru a amorți emoțiile dureroase și nedorite, dar s-ar putea să descoperiți că acestea agravează depresia și sentimentele negative.
  • Exercițiu și antrenament: Potrivit Healthline, tehnicile de împământare precum plimbările, îmbrățișarea unui animal de companie etc. vă pot ajuta să depășiți suferința.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel