Sari la conținut

MENINGITA cu virus WEST NILE face VICTIME în ROMÂNIA. Bilanț trist de la Ministerul Sănătății, care este în alertă

Ministerul Sănătăţii a dat publicității un comunicat în care anunță bilanțul trist de 16 cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile, în perioada 9 mai – 30 august.

Dintre cele 16 persoane infectate cu virusul virus West Nile, şase au decedat: trei la Bucureşti şi câte una la Buzău, Brăila, Olt.

Pe judeţe, situaţia infecţiilor cu virusul West Nile este astfel: Bucureşti – 3 cazuri, Giurgiu, Ilfov şi Vrancea câte 2 cazuri, iar în Buzău, Brăila, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Olt şi Sibiu câte un caz.

Simptomele în cazul infecţiei cu cu virusul West Nile sunt: febră ridicată şi durere intensă de cap, iar în cazurile severe apar şi simptome neurologice – rigiditate a gâtului, vărsături, erupţii cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară, precizează MS, adăugând că 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome.

”Măsurile de protecţie recomandate sunt evitarea expunerii la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; evitarea zonelor cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc), utilizarea substanţelor chimice repelente de ţânţari, împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă, desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor şi îndepărtarea recipientelor de apă stătută şi a gunoiului menajer”, se mai arată în comunicatul MS.

Potrivit MS, cazurile depistate şi înregistrate în România sunt sporadice şi, în momentul de faţă, nu comportă riscul unei epidemii de amploare.

Datele au fost furnizate Ministerului Sănătăţii de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel