sâmbătă, octombrie 1, 2022

Menopauza masculină poate provoca disfuncție erectilă și infertilitate. Știați că, la bărbați, nivelul de testosteron scade în medie cu aproximativ 1%, după ce împlinesc 40 de ani?

La femei, când ovulația se oprește și, de asemenea, încetează și producția de hormoni, menopauza provoacă uneori ravagii în viața lor. De la degradarea fizică la degradarea mentală, femeile experimentează totul.

Te-ar mai interesa: Semnele care pot să prevestească un infarct și cu ...

Cu toate acestea, atunci când bărbații încep să îmbătrânească, experimentează și ei menopauza, dar într-un mod foarte subtil și treptat.

La bărbați, producția de testosteron și alți hormoni scade pe măsură ce îmbătrânesc. Acest fenomen este cunoscut sub numele de hipogonadism.

Menopauza masculină poate provoca disfuncție erectilă și infertilitate

Potrivit medicilor, la bărbați, nivelul de testosteron scade în medie cu aproximativ 1% după ce împlinesc 40 de ani. Testosteronul scăzut trece adesea neobservat, deoarece nu prezintă simptome.

Cu toate acestea, mulți prezintă semne de hormoni scăzuți, care sunt:

1. Dorință redusă de sex: Pe măsură ce mulți bărbați îmbătrânesc și pentru că produc mai puțin testosteron, dorința lor de sex și activități sexuale scade, de asemenea, cu fiecare zi care trece. Mai mult de 50% dintre bărbații cu vârsta peste 45 de ani încep să aibă probleme de erecție între vârsta de 50 și 60 de ani.

Te-ar mai interesa: Cele mai bun surse naturale de melatonină, hormonu...

2. Disfuncția erectilă: Conform studiilor, mai mult de 50% dintre bărbații cu vârsta cuprinsă între 50-60 de ani suferă de disfuncție erectilă. Disfuncția erectilă afectează cel puțin 20 de milioane de americani. Poate fi devastator pentru stima de sine și poate avea efecte pe termen lung asupra relațiilor.

3. Disconfort toracic: Mulți bărbați suferă și de disconfort în zona sânilor și uneori apar și umflături.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre palpitații și tiroidă. Un medic ca...

4. Infertilitatea: Infertilitatea este o problemă în creștere în rândul bărbaților care trec prin simptome de menopauză. Statisticile arată că rata de fertilitate pentru bărbații în vârstă de 30 de ani a crescut cu 21% pentru bărbații cu vârsta de 40 de ani și peste, iar rata a crescut cu aproape 30%.

Medicii spun că infertilitatea la bărbații în vârstă poate fi cauzată din cauza producției scăzute de spermă, a funcției anormale a spermatozoizilor sau a blocajelor care împiedică livrarea spermatozoizilor.

Te-ar mai interesa: Schimbări frecvente de dispoziție: 3 deficiențe nu...

5. Densitate minerală osoasă scăzută: Pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, se confruntă cu aceleași probleme cu oasele ca și femeile. Fractura traumatică scăzută și pierderea densității minerale osoase fac oasele fragile și slabe.

6. Bufeuri: Acesta este, de asemenea, un simptom cu care se confruntă femeile în timpul menopauzei. Medicii cred că bufeurile la bărbați apar, cel mai probabil,  ca urmare a unui tratament pentru cancerul de prostată numit terapie de privare de androgeni. Acest tratament funcționează prin restricționarea producției de testosteron, astfel încât să nu poată stimula creșterea celulelor canceroase.

Te-ar mai interesa: Astăzi este mare sărbătoare pentru creștini. Ce ru...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private