sâmbătă, iunie 25, 2022

Fiul scriitoarei Jayne Buxton a lucrat recent într-un magazin de delicatese din centrul Londrei. O clientă care comandase un latte cu lapte de cocos a menționat că a fost vegană. „A fost cea mai bună dietă”, a spus ea. ‘Mă simțeam atât de bine cu ea’.

Mesaj provocator: A mânca carne este mai sănătos decât a deveni vegan

Acesta a întrebat-o de ce nu mai este vegană. ‘Părul și unghiile mele au avut de suferit’, a răspuns aceasta, ‘așa că a trebuit să mă opresc’. El a întrebat dacă nu cumva acesta ar putea fi un semn că dieta nu era deosebit de sănătoasă. „O, nu”, a insistat femeia. ‘Este o dietă foarte, foarte sănătoasă. M-am simțit incredibil’.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente tipuri de cancer la tineri. Pre...

Au interzis carnea de vită din barurile și magazine

Dezbaterile pe această temă sunt frecvente și greu de finalizat. În urmă cu câțiva ani, primarii a 14 orașe din întreaga lume au obligat cetățenii să adopte diete vegane. Au interzis carnea de vită din barurile și magazinele din campusurile studenților. Mai mult, o companie a interzis angajaților să consume carne.

Christiana Figueres, fosta șefă a Convenției-cadru a ONU privind schimbările climatice, consideră că omnivorii ar trebui să fie tratați ca fumătorii: „Dacă vor să mănânce carne, o pot face în afara restaurantului”.

Carnea a fost scoasă din meniu la premiile Globul de Aur, iar actorul Joaquin Phoenix a îndemnat lumea să devină vegană în discursul său de la premiie Oscar din 2020.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu creierul când bei vin sau țuică....

Este carnea chiar atât de rea pe cât susțin criticii?

Experții au studiat mult bolile de inimă și cancerul, constatând că aceste afecțiuni pot fi legate de consumul de carne. O mare parte din această analiză este, prin natura sa, destul de complexă.

Un fost director de cercetare medicală spune că: „Boală modernă ar fi legată de un aliment de modă veche este unul dintre cele mai ridicole lucruri pe care le-am auzit în viața mea… Mâncăm carne de dinainte de a deveni oameni”.

Te-ar mai interesa: Leacul care vindecă boli grave. Lidia Fecioru: ...

Pot plantele să ne furnizeze singure toate substanțele nutritive de care avem nevoie?

Unii experți vorbesc despre „veganismul în stadiu terminal”, în care ani de zile de dietă duc la epuizarea mușchilor, afecțiuni ale pielii și alte tulburări.

Veganii suferă de fracturi de șold la o rată de peste două ori mai mare decât omnivorii – într-adevăr, vedeta pop Miley Cyrus a citat durerile de șold ca fiind unul dintre motivele pentru care a revenit la consumul de pește și carne, alături de sentimentul că „alerga în gol”.

Te-ar mai interesa: Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arter...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private