joi, decembrie 1, 2022

Sănătatea mintala reprezinta starea noastra de bine emotională, psihică și sociala. Această stare afecteaza modul in care gandim, simtim si actionam.

OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) descrie sănatatea mintală ca fiind „o stare de bine în care fiecare persoană își realizează propriul potențial, poate face față tensiunilor normale ale vietii, poate lucra cu folos și productiv și este capabila sa contribuie la randul ei la dezvoltarea comunitatii din care face parte“.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

Kate Middleton se  numără printre personalitățile care se implică în campania Action on Addiction (Acţionând contra dependenţei), în cadrul Săptămânii de Conştientizare a Dependenţei marcată în Anglia.

În acest context, într-un mesaj filmat la Palatul Kensington,Kate Middleton a vorbit despre dependenţă ca fiind “o afecţiune mintală gravă”. Prințesa s-a adresat celor care au o astfel de problemă, informează people.com.

„Să știţi că dependența nu este o alegere. Nimeni nu alege să devină dependent. Vreau să știți că aceasta este și o problemă gravă de sănătate. Vă rugăm să nu lăsați rușinea să vă împiedice să obțineți ajutorul de care aveți atâta nevoie.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

Organizațiile caritabile care desfășoară campania Taking Action on Addiction, împreună cu altele lucrează în toată țara pentru a schimba viețile oamenilor și a-i ajuta să se recupereze și să meargă mai departe. Sunt acolo pentru tine. Așa că vă rugăm să cereți ajutor. Știu că nu a fost o alegere. Poți scăpa de ea”, a spus ea în videoclip.

Dependenţele sunt o adevărată problemă de sănătate

Kate Middleton atrage atenţia că dependenţele sunt o adevărată problemă de sănătate, care nu trebuie neglijată.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

„Dependența este o problemă de sănătate serioasă, care i se poate întâmpla oricui, indiferent de vârstă, gen, rasă sau naționalitate”, a spus prinţesa.

„Având în vedere că organizația Forward Trust se află sub patronajul meu, am cunoscut multe persoane aflate sub efectele dependenței.

Sentimentele legate de dependență se schimbă, dar încă nu am ajuns acolo unde ar trebui, ca grad de acceptare și integrare. Rușinea stă încă în calea multor familii, iar acestea ezită să ceară ajutor, iar mulți își pierd chiar viața.”

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private