duminică, ianuarie 29, 2023

Metoda săpunului: acesta este motivul pentru care ar trebui să pui săpun sub cearșaf.

Poate tu sau poate și prietenii sau rudele tale sau simple cunoștinte suferiți de probleme de somn. Dar cine nu are insomnii astăzi, nu-i așa? În lumea rapidă de astăzi, schimbările în stilul de viață au determinat oamenii să doarmă un număr mai mic de ore, provocând stres, creștere în greutate și o serie de afecțiuni și boli mortale din această cauză.

Te-ar mai interesa: Cum să îți dezgheți în câteva secunde parbrizul cu...

Insomnia este o problemă comună în rândul adulților și adolescenților de astăzi. Academia Americană de Medicină a Somnului a raportat că 30-35% dintre adulți au simptome scurte ale bolii. De asemenea, aproape 15-20 la sută au insomnie de scurtă durată care durează mai puțin de trei luni.

Experții în sănătate spun că mulți oameni nu reușesc, de asemenea, să doarmă bine din cauza crampelor la picioare sau a sindromului cronic al picioarelor nelinistite (RLS), care îi ține să se răsucească și să se întoarcă în pat.


Cum să dormi liniștit? Efectul placebo ajută la reglarea somnului

Sindromul picioarelor neliniştite este un caz de tulburare neurologică care poate fi cauzată de lipsa unui somn bun, consumul de alcool, probleme renale, diabet sau din cauza sarcinii.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” face furori în rândul oamenil...

Plasarea unui săpun sub cearșafuri înainte de a dormi vă poate ajuta să atenuați simptomele. Potrivit diferitelor studii efectuate, peste 42% dintre oameni au beneficiat de acest truc.

De ce funcționează acest truc, te vei întreba. Potrivit Verwellhealth.com, ingredientele din săpun, în principal levănțica și magneziu, sau chiar ionii încărcați electric, intră în piele și modifică chimia corpului.

Te-ar mai interesa: Bacteriile de pe limbă pot provoca infecții grave ...

Potrivit Science Daily, lavanda este uleiul esențial cel mai frecvent recomandat pentru a ajuta somnul. O revizuire sistematică din 2014 a examinat 15 studii cantitative și 11 studii controlate randomizate privind efectele inhalării diferitelor uleiuri esențiale asupra somnului. Cele mai multe studii au arătat un efect benefic al unei game de uleiuri esențiale asupra somnului.

Cu toate acestea, beneficiile au fost cel mai frecvent raportate pentru utilizarea lavandei.

Te-ar mai interesa: RUNE Mihai Voropchievici pentru săptămâna 30 ianua...

  • Pe lângă faptul că ajută la somn, se crede că lavanda ajută la calmarea simptomelor de anxietate și la creșterea relaxării.
  • Mulți oameni cred că este un tratament eficient pentru anxietate și depresie.
  • Lavanda are și proprietăți sedative.
  • Alte rapoarte sugerează că poate ajuta la reducerea crizelor epileptice, la tratarea migrenei și la ameliorarea durerii.
  • Lavanda are, de asemenea, antioxidanți care previn deteriorarea celulară cauzată de radicalii liberi și molecule periculoase care provoacă deteriorarea ADN-ului.

Metoda săpunului: puterea mirosului de lavandă

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine, efectul săpunului provine din mirosul săpunului și nu din săpunul în sine.

  • Metoda săpunului face minuni și asupra femeilor aflate la menstruație care au avut crampe severe și au spus că mirosul de săpun a avut un efect anti-spasmod.

S-a dovedit chiar că terapia cu mirosuri reduce simptomele epilepsiei și, prin urmare, mulți cred că crampele la picioare sunt doar o problemă minoră care poate fi ușor vindecată cu mirosuri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private