Sari la conținut

Metode care nu dau gres! Cum sa ai mai multa energie in noul an

Aceasta perioada a anului nu e doar un moment propice pentru a-ti stabili obiectivele si a munci din greu pentru ele  (sa obtii cariera de vis, sa pui bani deoparte pentru urmatoarea vacanta etc.), e si extrem de epuizanta.

De vina e presiunea pe care o pui asupra ta pentru a intocmi lista de rezolutii si a-ti da intreaga viata peste cap pentru a le indeplini.

Un stil de viata foarte ocupat, cu stres, epuizeaza substantele nutritive din corp. Iti pierzi energia naturala si astfel ajungi sa o inlocuiesti cu stimulente precum zaharul si cofeina, care te golesc de energie si te lasa si mai obosita decat inainte.

Daca vrei energie consistenta si de lunga durata, urmeaza acest plan in cinci pasi. Esti gata?

Pasul 1 – Reinvata sa te odihnesti

E o linie fina intre a avea energia de a le face pe toate si burnout. Pentru a atinge un echilibru, incearca „repausul activ”. Din cand in cand, ia piciorul de pe pedala de acceleratie pentru a-i semnala corpului ca esti in siguranta.

Ce de facut

Iti recomand sa faci lucruri care te fac sa te simti fericita, calma, care iti dau energie si buna dispozitie, de patru ori pe zi. Cand te trezesti, la ora pranzului, inainte de a pleca de la serviciu si la culcare, fa ceva simplu: uda-ti plantele, urmareste un videoclip amuzant pe YouTube sau discuta cu tipul care-ti prepara cafeaua de dimineata. Fa-o in mod constant si creierul tau va asocia aceste momente cu repausul.

Pasul 2 – Ai grija de stomacul tau

Citeste continuarea….

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel