Sari la conținut

Metode de alcalinizare a organismului. Medic: „aceasta este cheia”

lista alimente alcaline
Sursă foto: Rawboost
Metode de alcalinizare a organismului

Stiai ca intr-un organism preponderent alcalin starea de boala nu poate, efectiv, exista? Stiai ca intr-un mediu alcalin virusii, bacteriile si ciupercile nu se pot reproduce si nici macar supravietui? Si, cel mai important din toate, stiai ca intr-un corp alcalinizat este imposibil sa apara celula canceroasa?

Acestea sunt doar cateva dintre concluziile unor mari oameni de stiinta cu privire la alcalinizare, precum este si Dr. Otto Heinrich Warburg, castigator al Premiului Nobel pentru Medicina.

Omul contemporan este dominat, din pacate, in marea majoritate, de o stare de aciditate a organismului, cauzata, in primul rand, de o alimentatie defectuoasa. Astfel, in loc sa consume 80% alimente alcaline si doar 20% alimente acide, cei mai multi oameni procedeaza exact invers, hrana lor fiind intr-o proportie covarsitoare acida.

Medicul Mihai Băican a vorbit despre metode de alcalinizare a organismului.

„Trebuie să precizăm faptul că organismul nostru este extrem de complex și are întotdeauna capacitatea de a își păstra toate funcțiile în echilibru. Asta însă depinde de noi. Niciun exces nu este bun nici într-o direcție, nici în cealaltă.

Preocuparea noastră permanentă ar trebui să fie relaţionată de păstrarea unei stări de echilibru în ceea ce privește lucrurile pe care le mâncăm și mai ales cantitățile.

Ph-ul corpului nostru variază destul de mult în funcție de organe, în funcție de țesuturi, în funcție de locul la care ne raportăm. De exemplu, dacă ne raportăm la tractul digestiv, vom porni de la nivelul salivei, cu un ph în general alcalin.

Factori direcți de aciditate în organism

  • stresul cotidian
  • cafeaua
  • alcoolul
  • lipsa de cele 8 ore de somn
  • nutriția tip fast-food

Metode de alcalinizare a organismului

  • apă caldă cu lămâie pe stomacul gol
  • 2-3l apă alcalină/zi
  • fructe și legume proaspete
  • smoothie-uri verzi
  • usturoi
  • rădăcinoase
  • avocado

Vom trece printr-un ph acid la nivelul stomacului, pentru ca mai apoi, la nivelul colonului să avem din nou un ph alcalin. Așadar, lucrurile nu sunt așa de simple.

Sursă: arhiva doctorul zilei

În corpul nostru se petrec permanent o serie întreagă de reacții chimice care de cele mai multe ori au ca rezultat producerea acestor radicali liberi, care produc, să spunem această aciditate.

Ceea ce contează este să avem resursele și să putem genera proprii antioxidanți, astfel încât să ținem lucrurile în echilibru. A exagera într-un aport exclusiv alcalin, de asemenea, nu este un lucru foarte bun.

Inflamația pe care aceasta o cauzează la nivelul țesuturilor conduce la un deficit de oxigenare care are ca rezultat o cantitate mai mică de energie pe care celulele noastre, mitocondriile o pot produce și astfel apar afecțiunile, bolile cronice.

Discutăm foarte mult despre medicina regenerativă și aici practic discutăm despre metodele prin care putem ajuta organismul nostru să se regenereze, să-și restabilească aceste funcții.

Un rol foarte important îl joacă oxigenul în toată această poveste. Având un aport suplimentar de oxigen la nivelul țesuturilor, acesta se disponibilizează pentru celule, pentru mitocondrie și organismul nostru poate produce mai multă energie, care în felul acesta compensează toate aceste excese ale vieții de zi cu zi”, a explicat medicul în cadrul unei intervenții la Antena 3.

Alimente cu proprietăți alcaline

Iata si o lista utila care cuprinde alimente cu astfel de proprietati: lamaia, pepenele rosu, agar agar, pepenele galben, algele kelp (varec), limetele (limes), patrunjelul, spanacul, mango, papaya, strugurii dulci fara samburi, algele marine, sparanghelul, andivele, kiwi, sucurile de fructe si legume, fructul pasiuni si perele dulci.

In categoria alimentelor moderat alcaline, amintim merele dulci, caisele, avocado, bananele coapte, grapefruit, coacazele, capsunele, zmeura, agrisele, fructele de padure, morcovii, usturoiul, guava, verdeturi, plantele aromatice, nectarinele, piersicile, perele mai putin dulci, mazarea proaspata, dovleacul, fasolea verde, sfecla, ardeiul, broccoli, guliile, varza, telina, pastarnacul, curmalele si smochinele, roscovele, conopida, ghimbirul (proaspat), struguri (mai putin dulci), salata, portocale, piersici (mai putin dulci) si sare de mare.

In categoria alimentelor usor alcaline se includ migdalele, varza de Bruxelles, ciresele, visinele, nuca de cocos sau apa de cocos, castravetii, vinetele, prazul, ciupercile, maslinele, ceapa, muraturile de casa, ridichile, rosiile proaspete, hreanul, uleiul de masline, quinoa, rubarba, tofu, fulgii de drojdie.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel