Categories: Stil de viaţă

Mezoterapia, procedura care elimină inestetica celulită hrănind pielea cu vitamine

Cantități minime din anumite extracte naturale, medicamente, vitamine și agenți homeopatici sunt injecate în piele și o regenerează. Tehnica poartă numele de mezoterapie și este foarte eficientă în eliminarea celulitei, în scăderea în greutate și are efecte anti-îmbatrânire la nivelul pielii. Formulele aplicate în cadrul mezoterapiei reduc grăsimea de la nivelul zonei afectate de celulită, îmbunătățesc circulația sangvină care are de suferit în cazul celulitei și distrug tțsutul conjunctiv afectat. Substanțele utilizate  (vitamine, minerale, enzime, extracte de plante, medicamente si aminoacizi) sunt injectate cu ajutorul unei seringi sau unui pistol special cu ac foarte fin, de 4mm lungime. Substanțele sunt alese în funcție de nevoia fiecărui pacient și de eventualele reacții alergice care pot să apară.

,,Pacienții nu încep tratamentul de la primul consult, pentru că este nevoie să lăsăm timp testelor alergice să-și definitiveze rezultatele”, precizează Anca Doboș, medic primar dermato-venerologie.

 Rezultate imediate

În medie rezultatele sunt vizibile dupa 2-3 sedințe de mezoterapie. Iar rezultatele pot rezista perioade mari de timp dacă pacientul combina terapia cu exercitiul fizic moderat si cu o nutritie adecvata. Cu toate acestea, mezoterapia nu opreste imbatranirea, ci doar confera stralucire pielii si intarzie procesul de imbatranire.

„Pentru celulita se recomanda o sedinta la 7 zile, timp de o luna, apoi o sedinta pe luna timp de inca doua luni. Sedintele variazasi in functie de necesitatile fiecarui organism in parte.Iar o sedinta de mezoterapie dureazain medie 30-45 de minute. Aspectul de coaja de portocala al pielii se amelioreazainca de la primele sedinte, insa sunt necesare mai multe sedinte pentru a obtine rezultate de durata”, spune Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie.

Injectarea acestor substante poate fi realizata oriunde pe corp. In cazul celulitei cele mai frecvente zone afectate sunt abdomenul, coapsele, fesele si bratele.

Riscuri egale cu zero

Mezoterapia are riscuri minime, iar efectele adverse sunt reduse. Pot aparea mici vanatai, echimoze sau chiar hematoame minore in zonele cu laxitate, roseata, durere locala, senzatii de arsura, mancarime sau pur si simplu o reactie alergica minora locala.

,,Recuperarea este imediata. Nu sunt necesare bandaje sau pansamente. Insa, trebuie sa avem grija ca in primele  6-8 ore de la interventie sa evitam dusurile fierbinti si hainele stranse in jurul zonei tratate. De asemenea, nu sunt recomandate exercitiile fizice in primele 48 de ore de la efectuarea tratamentului.”, adauga Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie.

Tratamentul este contraindicat femeilor gravide, persoanelor care sufera de diabet sau de afectiuni ale inimii.

Recent Posts

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie, în funcție de vârsta pensionării

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie. Numeroși pensionari sunt…

8 ore ago

Tipurile de cancer care se moștenesc cel mai frecvent

Ce tipuri de cancere se moștenesc. Cancerul, una dintre cele mai temute boli ale secolului…

9 ore ago

Cel mai încărcat energetic loc din România. Cei care ajung acolo se revigorează brusc și se pot vindeca de boli

Locul din România cu cea mai puternică încărcătură energetică se numește Gura De Rai, iar…

9 ore ago

Alimente bogate în estrogen natural benefice pentru femeile la menopauză

Estrogen natural. După 45 de ani, femeile se apropie de menopauză și au nevoie de…

10 ore ago

DNA a anunțat că IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru corupție

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupție. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în…

10 ore ago

Medic: Lipsa acestor două vitamine poate cauza varice și vânătăi

Varice, vene sparte și vânătăi pe picioare din senin. Nu-ți amintești de vreo lovitură puternică,…

11 ore ago

Citeste si: