luni, octombrie 25, 2021

Mierea de albine are și contraindicații. Dr. Florin Bălănică, specialist în Medicină Personalizată, Nutriție și Nutrigenomică a explicat pe blogul său ce conține, de fapt, mierea de albine și ce contraindicații are. În plus, medicul

pediatru Mihai Craiu a explicat că mierea de albine poate fi extrem de periculoasă pentru bebeluși. 

Din ce in ce mai multe discutii cu pacientii mei pornesc de la intrebarea: ‘Da’ ce, mierea nu e sanatoasa, domnule doctor?!’ Dragii mei, haideti sa ne lamurim, nu exista alimente care ne fac doar bine, cum nu exista alimente care ne dauneaza exclusiv.

Mierea a devenit un fel de ‘superalimentul secolului XXI’ – punem miere de albine in cafea/ceai, cand ne doare gatul mancam miere cu lamaie, la pregatirea dulciurilor pentru copii folosim miere si suntem foarte multumiti de noi insine

ca ‘ne hranim si ne tratam natural, deci suntem sanatosi’!

In dezbaterea despre miere, sau in general despre orice alt aliment, trebuie sa pornim de la ce contine acesta. Mierea provine din prelucrarea nectarului din flori si contine o cantitate mare de zaharuri, apa, minerale, vitamine, enzime si acizi organici. Zaharurile si apa constituie 99% din constituentii mierii. Totodata, calitatea acesteia depinde de calitatea nectarului, de clima, recoltare, exploatarea albinelor, temperatura si modul de conservare.

Mierea de albine, contraindicații

Asadar, e bine ca mierea sa inlocuiasca zaharul,

dar acest lucru nu inseamna ca ea este fundamental sanatoasa. Mierea nu ne face tuturor bine, mai ales daca nu ne place miscarea, suntem supraponderali, avem boli digestive si cardiovasculare. Mierea este mai usor de asimilat si digerat decat zaharul, ceea ce constituie un plus.

Ca si in legatura cu orice alt aliment, trebuie sa avem grija din ce surse procuram mierea, deoarece exista si miere toxica, care este produsa de albine hranite cu anumite tipuri de plante toxice, care contin scopilamina sau hiosciamina.

Si nu uitati: mierea trebuie pastrata intr-un mediu uscat si in recipiente

etanse, umiditatea scazand calitatea aceasteia si propriatatile sale enzimatice, singurele beneficii reale pentru organismul uman.

”Mierea cea plina de virtuți terapeutice NU se administreaza la sugari!! Deoarece ar putea dezvolta botulism infantil.

Acesta poate incepe lent, sub forma unei hipotonii, asociata cu ptoză palpebrală (nu poate ridica pleoapele pentru a deschide bine ochii), dificultati de supt sau de inghitire sau, mai grav, paralizie a mușchilor respiratori cu moarte subită a sugarului. De obicei boala evoluează FARA febra.

MESAJ DE LUAT ACASA – este periculos sa

administrăm in mod obisnuit miere sugarilor mici,” a explicat medicul pediatru Mihai Craiu.

Ultimele stiri