luni, septembrie 21, 2020

Mihaela Bilic continuă șirul dezvăluirilor pentru o viață și o alimentație sănătoasă, iar fanii săi apreciază implicarea și sfaturile profesioniste.

Pe contul său de Instagram, medicul nutriționist Mihaela Bilic ne spune care este cea mai sănătoasă metodă de a găti.

Gătitul la cuptor-pește cu legume

Când vine vorba de gătit simplu și rapid, peștele este de departe cea mai bună opțiune. Iar la capitolul garnitură de legume, din nou trebuie profitat de variantele practice gata preparate și combinate, doar cât să fie minim gătite și apoi servite.

Citește și:

Am să laud astăzi gătitul la cuptor, care fiind o incintă închisă păstrează aburul și realizează o tratare termică semiumedă, extrem de sănătoasă și dietetică. Temperatura poate fi setată sub 200 grade, timpul poate fi programat și se pot coace mai multe produse în același timp, în tăvi puse pe mai multe niveluri.

De ce medalioane de legume congelate? Pentru că au ca ingrediente multe legume diferite (cartofi, brocoli, praz, ceapă), un pic de smântână și brânză cât să le facă și gustoase și aspectuoase. Se pun în tavă pe hârtie de copt și se rumenesc fără strop de ulei.

Citește și:

De ce somon? Pentru că este accesibil ca preț și există în multe variante: proaspăt, congelat, de acvacultură, sălbatic sau, mai nou, provenit din ferme norvegiene care practică metode de creștere cu respect pentru mediu și animal. Pentru pește importantă este metoda de preparare. Față de carne, peștele nu are colagen, fapt ce scurtează substanțial timpul de gătire. Vă propun o metodă inedită: puneți bucățile de somon în tavă, turnați peste ele apă fierbinte (un centimetru pe fundul tăvii), puneți sare și condimentele care vă plac (feniculul dă un gust delicios de mărar) și băgați la cuptor 20 min. Rezultatul? Un pește fraged, ne-uscat și ne-gras, cu o carne suculentă și delicată. Se pot găti mai multe bucăți odată și se pot consuma chiar și reci, ca “topping” peste o salată de frunze, decorată cu câteva felii de avocado.

Citește și:

Gătitul la cuptor este rapid și sănătos, dietetic și gustos, pentru că nu e nevoie să adăugăm grăsime. Și nici nu umplem toată casa cu miros de mâncare, ne spune doctorul Mihaela Bilic.

Parteneri