Sari la conținut

Mihaela Bilic: Acest aliment menține colonul sănătos. Dar mulți se feresc de el pe motiv că îngrașă

medic nutriționist
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
dr. Bilic, despre o leguma cu multiple beneficii

Dr. Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutriționist, dezvăluie pe pagina sa de Instagram un preparat simplu și poate uitat, cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Dacă mulți se feresc să consume cartofi, Mihaela Bilic îi liniștește, explicând că un consum sănătos al acestui aliment este benefic sănătății și tractului digestiv, iar despre îngrășat și contraindicații vorbim doar când cartoful este prăjit. În rest, o variantă gustoasă și sănătoasă de masă.

Iată ce spune medicul!

Ține de foame, fără risc pentru siluetă

Salata orientală este un preparat cu efect prebiotic. Dacă v-ați ferit până acum de cartofi pe motiv că îngrașă, trebuie să știți ceva. Nu neapărat sau mai bine spus mai puțin decât orice alte produse făinoase (paine, paste, orez, mămăligă, cereale).

Cu doar 90cal/100g, cartoful este cea mai banală și accesibilă formă de amidon cu absorbție lentă, care ține bine de foame fără risc pentru siluetă – cu condiția să nu fie cartofi prăjiți!

Salata orientală, de exeplu, care conține cartofi fierți, ouă fierte, ceapă, castraveți, măsline de mai multe feluri, mărar și pătrunjel, este o idee pe cat de gustoasă, pe atât de sănătoasă.

O parte din amidonul din cartofi se recristalizează în momentul în care aceștia se răcesc. Asta înseamnă că nu mai poate fi absorbit, prin urmare ajunge în colon unde se transformă în substrat hrănitor pentru coloniile de bacterii benefice- responsabile de imunitate, digestie și sănătate în general. De aici rezultă efectul prebiotic al tuturor carbohidraților consumați reci, indiferent că este vorba de cartofi, paste făinoase sau orez.

Chiar dacă poate părea demodată, salata de cartofi poate fi o garnitură perfectă pentru orice tip de carne/pește, sau un fel de mâncare de sine stătător, sățios și hrănitor. Ca să nu mai spunem cat de apetisant arată, așa frumos colorată, conchide medicul Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel