joi, mai 19, 2022

Deși diversitatea este foarte importantă în alimentație, există anumite afecțiuni care se agravează atunci când consumăm diferite produse. Astfel, pentru a evita efectele negative este important să știi cât mai multe despre cum boala ta interacționează cu alimentația.

Dacă suferi de o anumită boală este foarte important să afli care sunt alimentele care interacționează în mod negativ cu aceasta. Astfel, poți evita mai multe efecte negative decât ai crede și poți ajuta la vindecare.

Te-ar mai interesa: A născut și s-a refugiat în alcool. Lili Sandu: Mi...

De asemenea, nu uita că nu numai boala în sine poate fi afectată de alimentație, ci și tratamentul. Câteva alimente și băuturi, precum sucul de grapefruit, interacționează în mod negativ cu medicamentele.

Pâinea, orezul și cartoful afectează această boală

Pâinea, orezul și cartoful se află pe lista alimentelor care agravează artroza. Artroza este o boală care este caracterizată de deteriorarea cartilajului osos, fiind localizată în mai multe zone ale corpului.

Zahărul trebuie evitat de cei diagnosticați cu această afecțiune deoarece stimulează secreția unei substanțe ce transmite senzația de durere, agravând simptomele, notează BZI.

Te-ar mai interesa: De ce să consumi MIERE? Efecte SPECTACULOASE pentr...

De asemenea, zahărul este asociat cu creșterea inflamației în organism, un alt motiv pentru care este nerecomandat persoanelor cu artroză.

De luat în considerare faptul că produsele din comerț din ultima perioadă au un conținut ridicat de zaharuri, motiv pentru care trebuie să înveți să citești eticheta.

Grăsimile saturate sunt de slabă caliatte, spre deosebire de cele nesaturale. De aceea, corpul poate crește în greutate, iar asta pune mai multă presiune pe articulații. Presiunea acumulată pe articulații este un alt factor periculos pentru persoanele cu artroză.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, nutriționist: Evitați aceste produs...

Carbohidrații rafinați pot fi, de asemenea, o alegere nepotrivită. Pâinea albă, orezul și cartoful au un caracter oxidant, fiind inamicii antioxidanților. Dar aceasta este doar o serie de produse cu ce alimente sunt interzise in artroza, căci în funcție de organismul fiecăruia pot fi mai multe alimente ce dăunează.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private