Categories: Stil de viaţă

Mihaela Bilic: Acesta este desertul ideal! Nu există un dulce mai satisfăcător pentru creier și mai prietenos pentru siluetă

Mihaela Bilic a mărturisit că a ajuns în punctul carierei sale de nutriționist în care dorește să împărtășească oamenilor cât mai multe secrete, adesea ținute ascunse.

Doamna doctor este apreciată de români, unde mii de oameni îi urmăresc interviurile și postările online.

De aceea, a dorit să facă timp de 90 de zile câte o dezvăluire pe contul domniei sale de Instagram, cu alimente și alimente și băuturi despre care spune că nu sunt atât de rele pe cât au faima, precizând că nu este vorba de interese financiare sau reclame. Începând slalomul printre produse controversate, medicul a ajuns la capitolul desert, un subiect sensibil. Știm deja că desertul ne poate afecta serios silueta, însă doamna dr. Mihaela Bilic e de părere că nu se poate să ne înfrânăm tot timpul poftele dulci. Dar putem alege răul cel mai mic. Iată ce spune domnia sa despre…. înghețată.

”Cine a zis că înghețata se mănâncă doar vara? În realitate, înghețata e un desert recomandat în orice anotimp, măcar și pentru faptul că nu există alt dulce mai satisfăcător pentru creier și mai prietenos pentru siluetă.

Din punct de vedere al nutriției, amestecul de lapte cu puțin zahăr se absoarbe lent în sânge, iar cantitatea de grăsime e mult inferioară altor prăjituri (maxim 8-10%). Apoi înghețata e aerată, “umflată”/expandată cu aer, chiar dacă volumul pare mare, în realitate greutatea este mult mai mică, doar la jumătate (de ex. o cutie de 1 litru are doar 500grame).

Nu în ultimul rând, înghețata este cremoasă, iar consistența ei stimulează în creier o zonă responsabilă de plăcere. Orice aliment cremos, fie că e vorba de frișcă, înghețată, smântână sau banană bine coaptă, are acest efect de calmare cu bună-dispoziție care nu este legat de compoziția de nutrienți, ci exclusiv de consistență.

Rămâne doar să vă alegeți marca și aroma preferată și să aveți puțintică răbdare înainte de degustare: toată lumea știe că înghețata e bună atunci când începe să se topească, deci dați-i răgaz de câteva minute după ce ați scos-o din congelator, cât să devină cremoasă și delicioasă”, conchide medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.

Recent Posts

Horoscopul săptămânii 29 aprilie-5 mai 2024. Provocări şi schimbări

Provocările vor fi la ordinea zilei pentru cele mai multe dintre zodii, în contextul în…

4 ore ago

Alertă în hipermarketuri: conservele care provoacă infertilitate!

Supa, peștele, roșiile sau laptele de cocos din conserve vă pot salva atunci când vă…

4 ore ago

Florin Piersic, operat de urgență! Ce a păţit actorul după un spectacol

Îndrăgitul actor Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce a susținut un spectacol…

5 ore ago

Senatul a adoptat proiectul de aprobare a OUG privind excepţiile de la „taxa pe boală”

Senatul a adoptat proiectul pentru aprobarea OUG 34/2024 care prevede scutirea de la plata contribuţiilor…

5 ore ago

Miracolul care i-a salvat viaţa unui ambulanţier, după un AVC făcut în timpul unei misiuni de salvare

Un bărbat, şofer pe ambulanţă, a suferit un atac cerebral în timp ce se îndrepta…

6 ore ago

Informaţii medicale în sistem digitalizat despre Spitalul Judeţean Bistrița

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a prezentat luni o aplicaţie pentru…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului