sâmbătă, septembrie 26, 2020

Mihaela Bilic a prezentat calitățile de top ale acestui aliment accesibil, care nu ar trebui să ne lipsească din dietă, după spusele specialistei.

Cine dorește să slăbească frumos și sănătos poate apela cu încredere la ou. După spusele medicului nutriționist Mihaela Bilic, oul este o esență de nutrienți.

Oul este vedetă în orice dietă, putând fi consumat la orice oră a zilei. Și poate lua forme diverse: fiert, omletă, ochi sau poșat. Nu se folosește uleiul, cel mult se pulverizează recipientul în care oul se prepară.

Citește și:

Iată cum îl descrie Mihaela Bilic:

”Oul, o esență de nutrienți. Natura a reușit să concentreze în ou tot ce e mai bun la capitolul nutriție. Un ou are 50g și doar 80 calorii. Cu toate astea oul este campion când vine vorba de sațietate (satură mai mult decât orice aliment) și de calitatea proteinelor (conține proteine etalon).

Nu există proteine cu o valoare biologică mai mare și cu un coeficient de utilizare mai înalt, decât cele din ou. Dacă ar fi considerăm 100 indicele maxim de utilizare al proteinelor, oul are valoare biologică de 93,7 în timp ce valoarea pentru lapte este 84,5 ,pentru pește 76 și 74 pentru carnea de vită. Proteinele sunt concentrate în albuș și nu pot fi digerate în stare crudă, albușul trebuie obligatoriu să fie gătit.

Citește și:

Cât despre gălbenuș, el conține grăsimi esențiale în dezvoltarea și funcționarea creierului și fosfolipide vitale pentru orice celulă. În plus are vitaminele liposolubile A și D, toate vitaminele din grupul B (inclusiv B12) și toate mineralele esențiale pentru funcționarea organismului. Dacă ar avea și glucide/fibre, oul ar fi alimentul perfect.

Cu doar 1 ou/săptămână introdus în alimentația copiilor din India, s-a obținut o creștere a performanței școlare/intelectuale cu 30%. Iar pentru cei care au neșansa să dezvolte alergii la proteinele din ou, iată o veste bună: alergia dispare spontan după vârsta de 5 ani.

Citește și:

Atât de complet și valoros e oul, încât nimic nu-l poate înlocui în alimentația copiilor, gravidelor, sportivilor… dar și a noastră, a pasionaților de bunătățuri”, conchide medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Parteneri