joi, martie 23, 2023

Vitamina C este un nutrient esențial care trebuie consumat în mod regulat pentru a preveni deficiența.

Deși deficiența este relativ rară în țările dezvoltate din cauza disponibilității produselor proaspete și a adăugării de vitamina C la anumite alimente și suplimente, aceasta afectează în continuare aproximativ 7% dintre adulții din SUA .

Cei mai frecventi factori de risc pentru deficitul de vitamina C sunt alimentația necorespunzătoare, alcoolismul, anorexia, bolile mintale severe, fumatul și dializa.

Te-ar mai interesa: Mărturisiri de dincolo de moarte. Mărturia unui bă...

În timp ce simptomele deficienței severe de vitamina C pot dura luni pentru a se dezvolta, există câteva semne subtile la care trebuie să fiți atenți. Nutriționista Mihaela Bilic explică într-o postare pe rețelele sociale semnale la care să fim atenți.

„Vitamina C este cea mai puternică substanță antioxidantă din natură ea ne împiedică îmbătrânirea și îmbolnăvirea. Organismul nu poate sintetiza vitamina C și nici rezerve nu poate face, așa că suntem obligați să o aducem din alimentație.

Găsim vitamina C doar în fructe și legume. Important de știut: vitamina C este o substanță care oxidează rapid, temperatura crescută, prezența aerului și depozitarea pe termen lung o distrug. Prin urmare alimentația nu reușește să acopere nevoile zilnice ale organismului.

Te-ar mai interesa: Alimente de evitat la micul dejun. Cum îți faci ră...


Cele 10 semne care arată o lipsă de vitamina C:

1.Senzație de oboseală cu lipsă de energie și tulburări de concentrare.

2.Imunitate scăzută și îmbolnăvi repetate, nivelul de vitamina C este direct proporțional cu rezistența la boli.

3.Lipsa de apetit este tot un semn al carenței de vitamina C. Și fără poftă de mâncare se accentuează și mai tare oboseala și lipsa de energie. 4.Apare stare de slăbiciune și chiar pierdere de greutate pe cîntar.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu natural împotriva herpesului. ...

5.Dureri articulare cu inflamație și risc de entorse, pentru că vitamina C este implicată direct în sinteza colagenului și funcționarea optimă a articulațiilor.

6.Pielea uscată trădează și ea lipsa de vitamina C, necesară hidratării și supleței tegumentului.

7.Cicatrizare lentă și defectuoasă a rănilor? Tot de vitamina C e nevoie!

8.Nici sistemul nervos nu funcționează corect fără vitamina C, apare nervozitatea și iritabilitatea

Te-ar mai interesa: Testul de sânge care ar putea detecta boala Alzhei...

9.Sângerarea mucoaselor la nivelul nasului și gingiilor este un semn sigur de carență în vitamina C, lipsa ei fragilizează vasele de sînge.

10.Pe lângă multiplele roluri în organism, vitamina C participă la absorția fierului. Un nivel scăzut de vitamina C crește riscul de anemie și scade aportul de oxigen la nivelul tuturor celulelor.

De reținut: în sezonul rece și în perioadele cu epidemii de gripă/răceală este recomandat să apelăm chiar la suplimente cu vitamina C, pentru o funcționare a organismului la cote maxime!”, a explicat nutriționista Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: slăbești până în 20 kg în 13 zile RA...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private