Categories: Stil de viaţă

Mihaela Bilic: „Atenție și la mâncare, ea trebuie încărcată cu energie pozitivă!”

Renumitul nutriționist, Mihaela Bilic, ne oferă o altă perspectivă în ceea ce privește atât sănătatea trupului, cât și cea minții și sufletului. Ea a dezvăluit câteva mici secrete prin care să nu vă mai păcăliți realitatea și să luați mereu în mâini alegerile care vă aparțin. Până la urmă, există o parte bună în fiecare experiență trăită.

Mihaela Bilic, medic expert în nutriție, afirmă că realitatea noastră poate fi influențată de modul în care gândim lucrurile și le percepem. Acestea ne pot influența substanțial sănătatea, atât mintală cât și fizică. Ce ar trebui să faci pentru a te simți în siguranță, indiferent de situație?

„Rațiunea, acest scenarist care ne scrie filmul vieții.
Realitatea e una pentru toți. Cu toate astea nu există două persoane care să perceapă în același fel realitatea. Avantajul nostru, ca oameni, este că avem multă minte, că putem judeca, gândi, emite opinii și păreri. Dezavantajul nostru, ca oameni, este că e nu mai putem accepta realitatea ca atare, ci o integrăm, o analizăm, îi dăm un sens și o interpretare.
Procesul are loc inconștient, automat: înregistrăm realitatea și instantaneu o integrăm într-un șablon, într-un scenariu deja trăit sau pe care îl anticipăm/îl presupunem. Nu ne putem abține să nu dăm o interpretare personală realității. O strategie complexă și complicată prin care încercăm să demonstrăm cine suntem, să aflăm cine putem fi și să primim de la cei din jur aprobare, validare, recunoaștere, admirație…într-un cuvânt valoare”, a afirmat Mihaela Bilic, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ce sfaturi ne oferă medicul, pentru a ne elibera de grijile realității?

Așa că nu vă lăsați mintea de capul ei, riscați ca filmul vieții să fie unul trist și fără culoare.  Antrenați-vă mintea să înregistreze lucrurile bune, învățați-o să fie constructivă, optimistă, senină. Sunt două feluri în care îți poți trăi viața: unul, în care să nu crezi în miracole, iar altul în care să crezi că TOTUL este un miracol. Nu o spun eu, a spus-o Einstein- viața e o bucurie, alegeți să o trăiți ca pe un miracol!
P. S. Atenție și la mâncare și ea trebuie încărcată cu energie pozitivă. Nu o acuzați că vă îmbolnăvește și vă îngrașă, pentru că s-ar putea chiar asta să facă…dacă gândiți așa”, a conchis specialista în nutriție.

Recent Posts

Alertă ANM: Pericol de inundații și viituri în nouă județe din țară

Alertă ANM. Hidrologii au emis un avertisment de cod galben pentru inundații pe râurile din…

11 minute ago

O nouă terapie revoluționară pentru cancer, disponibilă și în România. Rafila: „Este cea mai mare investiţie destinată pacienţilor oncologici”

O nouă terapie revoluționară pentru cancer va fi disponibilă și în România. Ministrul Sănătăţii, Alexandru…

30 de minute ago

Cum e posibil să primești pensie de 17.000 de lei fără nicio zi de muncă

Pensie de 17.000 de lei fără nicio zi de muncă, pare imposibil dar e adevărat,…

51 de minute ago

Lucrătorii cei mai expuși riscului de a dezvolta astm bronșic. Lista celor 11 profesii cu risc mare de astm profesional

Lista celor 11 profesii cu risc mare de astm profesional. O firmă de avocatură specializată…

o oră ago

AstraZeneca retrage vaccinul anti-covid nivel global. Compania se confruntă cu provocări legale în privința efectelor secundare

AstraZeneca, cel mai mare producător de vaccin COVID-19, a început retragerea globală a Vaxzevria, invocând…

2 ore ago

Simptome de colesterol ridicat: atenție la durerea puternică ce apare în picioare, timpul mersului

Un nivel de colesterol ridicat poate crește riscul de atac de cord și accident vascular…

2 ore ago

Citeste si: