Sari la conținut

Mihaela Bilic: ce spune medicul nutriționist despre menopauză? „Așa cum un diabetic primește insulină, o femeie trebuie să primească…”

Sursa: Agerpres https://foto.agerpres.ro/foto/getOriginal/6456722

Menopauza marchează încetarea funcției ovariene, prin inhibarea hormonilor sexuali feminini, estrogenul și progesteronul. Termenul de „menopauză” este folosit atunci când o femeie nu mai manifestă niciun ciclu menstrual în decursul unui an întreg.

Menopauza apare prin ‘’consumarea’’ numărului de foliculi din ovare. Ne naștem cu un număr fix de foliculi primordiali, pierdem mulți până la pubertate, apoi, lunar, prin ovulație. Așadar, avem genetic un număr diferit de foliculi și, prin urmare, vârsta de instalare a menopauzei este variabilă, potrivit reginamaria.ro. Mihaela Bilic, renumitul medic nutriționist, consideră că femeile la menopauză au nevoie, într-adevăr, de o îngrijire specială.

Din fericire, odată cu evoluția medicinei, simptomele menopauzei pot fi ameliorate de suplimentele care, în această circumstanță, lipsesc.

„Asta înseamnă menopauză. Nu am găsit nicăieri o descriere mai bună a simptomelor care însoțesc menopauza decât în acest film grecesc numit “Pauza”. Enunțată pe un ton neutru și sec, ceea ce în ochii doctorului pare o banalitate, pentru femeia în cauză reprezintă un dezastru, viața ei este făcută țăndări…“un fleac, m-au ciuruit!”, cum ar spune Sergiu Nicolaescu.
Care este soluția? După părerea mea, obligatoriu tratament de substituție hormonală. Așa cum un diabetic primește insulină din exterior, pentru că pancreasul lui nu o mai poate sintetiza, și femeile trebuie să primească estrogen și progesteron din exterior atunci când ovarul nu le mai poate sintetiza.
Fără hormoni organismul nostru nu poate funcționa optim, se descompune! Ce bine că trăim în secolul XXI, când există pilula de substituție hormonală Doar așa menopauza nu mai este o fatalitate și poate fi depășită cu normalitate. Viața noastră nu merită pusă pe PAUZĂ din motiv de menoPAUZĂ”, a susținut Mihaela Bilic, într-o postare pe pagina de Facebook.

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: