sâmbătă, martie 25, 2023

Vitaminele, mineralele și nutrienții din fructele și legumele de sezon reprezintă un combustibil extrem de necesar organismului. Menținerea unei alimentații echilibrate, din care să nu lipsească antioxidanții, este alegerea perfectă pentru finalul de primăvară și pregătirea pentru întâmpinarea anotimpului cald.

Căpșunile sunt foarte recomandate, având un conținut scăzut de calorii, dar bogat de antioxidanți. Căpșunile sunt, practic, emblema sezonului cald.

Te-ar mai interesa: OMS, semnal de alarmă: Numărul deceselor provocate...

Iată ce spune nutriționistul Mihaela Bilic despre beneficiile căpșunilor

Pledoarie pentru consumul de căpșuni:

  • au puține calorii și mai multă vit. C decât portocala
  • au multe fibre solubile(care scad colesterolul) și insolubile(care previn constipația)
  • albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac

În 100 g căpșuni avem peste 50% din doza zilnică de vit. C, 20% din doza de acid folic, 150mg potasiu, 2g fibre și bioflavonoide cu efect anticancer.

Niciodată căpșunile n-au fost mai delicioase, poate pentru că la argumentele nutriționale s-au adăugat și factorii de mediu, conchide nutriționista Mihaela Bilic.

Căpșunile reprezintă surse bogate în fibre, antioxidanți și vitamine, căpșunele și cireșele sunt fructele preferate ale acestei perioade, care pot fi incluse cu succes în alimentația zilnică, având beneficii numeroase pentru organism. Căpșunele reprezintă aliați de nădejde pentru fortifierea sistemului imunitar.

Te-ar mai interesa: Medic: suplimentul natural care ne ajută să combat...

Numărul redus de calorii (150 g de căpșune conțin doar 40 de calorii), dar și conținutul de 90% apă, recomandă căpșunele ca sursă de răcorire și hidratare atunci când temperaturile  de afară sunt ridicate. Mai mult, 100 de grame de căpșune asigură aproape întregul nostru necesar zilnic de vitamina C, unul dintre cei mai eficienți nutrienți, cu efect antioxidant și antiinflamator, care stimulează buna funcționare a țesuturilor și organelor și reglează glicemia și colesterolul.

Te-ar mai interesa: Dulciurile ne schimbă creierul. Oamenii de ştiinţă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private