luni, mai 17, 2021

Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic împărtășește zilnic sfaturi de nutriție urmăritorilor săi din rețelele sociale.

Cea mai recentă postare a doamnei doctor se referă la unul din alimentele miraculoase

ale primăverii. De ce să le consumăm din belșug? Pentru că fac minuni pentru sănătatea noastră.

Ceapa și usturoiul sunt pentru gust, sănătate și siluetă, ne împărtășește nutriționistul.

Nu uitați ca în meniul de Paște să includeți stufatul, acea tocană pe bază de ceapă și usturoi verde. E poate singurul moment din an în care transformăm aceste verdețuri în alimente, altfel ele au rol de condimente. Dacă digestia ne permite (balonează) și cei din jur nu protestează (apropo de miros), n-ar fi rău să consumăm mai des și ceapă și usturoi. Ele conțin compușii cu sulf care se activează

în ficat și îl detoxifică. La nivelul sistemului cardiovascular fluidizează sângele, scad tensiunea arterială, nivelul de colesterol și, implicit, riscul de boli cardiovasculare.

Dintotdeauna usturoiul a fost considerat un antibiotic natural, alicina din structura lui acționează pe bacteriile și ciupercile nocive pentru organism și echilibrează flora intestinală și bucală (are efect bactericid pentru candida). Mai puțin cunoscut este faptul că usturoiul determină eliberarea de oxid nitric, aceeași moleculă miraculoasă prezentă și în pastilele albastre ce cresc potența masculină.

Și pentru

doamne am o veste bună: quercitina din ceapă și vinilditiina din usturoi se pare că inhibă transformarea pre-adipocitelor în adipocite și blochează acțiunea genelor responsabile de apariția unor noi celule adipoase. Deci consumul de ceapă și usturoi poate fi un ajutor pentru slăbit, prin limitarea depozitelor de grăsime.

Până și eventuala balonare nu trebuie privită ca un dezastru, este vorba de niște glucide complexe din ceapă și usturoi- fructozani- care fermentează. Însă ele constituie un substrat hrănitor pentru bacteriile benefice din colon, au efect prebiotic și de creștere a imunității.

Cât despre halena neplăcută, aveți 2 variante: fie mestecați câteva crenguțe de pătrunjel (clorofila neutralizează mirosul), fie convingeți toată familia să aibă același meniu delicios și sănătos, bogat în ceapă și usturoi”, ne îndeamnă Mihaela Bilic, pe pagina sa oficială de Instagram.

Ultimele stiri

Parteneri