sâmbătă, iulie 2, 2022

Medicul nutriționist Mihaela Bilic desființează mitul potrivit căruia kilogramele în plus se dau jos doar cu exerciții fizice epuizante. Iată ce scrie pe pagina sa de facebook:

Nu sunt o sportivă, nu-mi place să fac sport. Cel puțin nu sportul care presupune tras de tine (și de fiare:), transpirație, efort, epuizare. Urăsc emisiunile pe stil american în care niște antrenori în super formă „biciuiesc” un amărât supraponderal până scot untul din el, pe sistemul no pain-no gain:(
Îmi pare rău că se induce acest raționament confor căruia kilogramele în plus înseamnă lene, indolență, sedentarism ți că e suficient să-ți miști fundul ca să slăbești. Slăbitul nu îl facem cu sport, ci furculița…sau mai bine zis cu lipsa ei. Slăbitul înseamnă mâncare puțină, mișcarea e un fel de bonus. A integra activitatea fizică în viața noastră trebuie să aibă ca obiectiv starea de bine, echilibrul, normalitatea, nu slăbitul. Iar activitate fizică înseamna orice formă de mișcare care iți place, ți se potrivește, te relaxează, te face să râzi sau măcar îți descrețește fruntea. Pentru că doar în acest context avem șansa să facem din mișcare un obicei, un stil de viață, o bucurie.
Nu transformați mișcarea într-un instrument de tortură și într-o armă împotriva kilogramelor, o veți urî pentru că veti eșua. Activitatea fizică ține corpul în funcțiune, împiedică atrofierea mușchilor (inerentă atunci când slabim), îndreaptă postura și îmbunătățește atitudinea. În loc să ne focalizăm pe cântar, mai bine am învăța să stăm drepți, pentru că nimic nu e mai trist decât niște umeri căzuți si un spate gârbovit. Ținuta contează mai mult decât greutatea iar a fi în formă înseamnă mai mult decât un număr de kilograme.
Fără mișcare suntem bătrâni iar fără ținută suntem învinși, resemnați. Găsiți-vă forma de mișcare care vă face bine, îndreptați spatele, ridicați ochii din pământ și lăsați-vă corpul să se miște, pentru asta a fost făcut.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE la durerile de picioare! Pot semnala afecț...

Sursa: facebook.com/mihaela.bilic

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private