Mihaela Bilic: Nu eliminați sarea din alimentație. Ideea că îmbolnăvește este greșită!

Mihaela Bilic. medic nutriționist spune că sare nu trebuie eliminată din alimenație și ideea că îmbolnăvește este cât se poate de greșită.

Nutriționistul spune că sarea nu trebuie eliminată din organism, ci doar excesul de sare.

„Nu eliminați sarea din alimentație, doar excesul de sare!

Doar persoanele care suferă de insuficiență cardiacă trebuie să mănânce fără sare și asta exclusiv sub control medical. Evitarea excesului de sare se recomandă și în caz de hipertensiune, obezitate, diabet, ca măsură adecvată unui stil de viață sănătos.

Te-ar mai interesa: Cele mai bun surse naturale de melatonină, hormonu...

Mihaela Bilic spulberă toate miturile: Doar că ce să vezi, slăbitul cu 10% din greutatea corporală, practicarea sportului în mod regulat, eliminarea alcoolului și tutunului scad tensiunea arterială mai eficient decât mâncarea fără sare.

Bilic: O dietă fără sare crește riscul de deshidratare și hipotensiune

Trebuie știut că numai 30% din populație este sensibilă la sare, pentru restul nu există nicio legătură între hipertensiune și consumul de sare.

Ba mai mult, la seniori mâncarea fără sare este contraindicată, ea duce la scăderea apetitului și la denutriție. În caz de caniculă o dietă fără sare crește riscul de deshidratare și hipotensiune, sarea fiind elementul care ține apa în celule/organism.

Te-ar mai interesa: Albă sau negră: ce varietate de sare este mai sănă...

Pentru a evita excesul de sare trebuie doar să renunțăm la solnița de pe masă. Sarea este prezentă în mod natural în majoritatea alimentele și există în cantitate mare în toate produsele procesate.

Mezelurile, brânzeturile, murăturile, cerealele de mic dejun, conservele, mâncarea semipreparată și produsele de ronțăit sunt pline de sare. Până și pâinea este o sursă de sare.

Sarea este vitală pentru organism

Sarea înseamnă gust, iar o mâncare nesărată te face să te simți bolnav. Însă ideea ca sarea îmbolnăvește este greșită! Sarea este vitală pentru organism, doar excesul de sare trebuie evitat.

Te-ar mai interesa: Emojiurile, la fel de eficiente ca scalele numeric...

P. S. Pentru legume, cea mai gustoasă formă de sare este brânza/parmezanul sau măslinele”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.