miercuri, iunie 23, 2021

Mihaela Bilic: „Nu facem cancer de la mâncare!” Cum poți folosi mâncarea ca un element anticancer?

Medicul Mihaela Bilic este de părere că alimentele în sine nu produc cancerul. Celebrul nutriționist

spune că cei care sunt decisivi în apariția cancerului sunt, de fapt, factorii decisivi. Astfel, cel mai indicat este să ne axăm pe un stil de viață sănătos.

„Nu facem cancer de la mâncare!!

Prin definiție cancerul este o boală cronică multifactorială și multifazică. Chiar dacă alimentația poate contribui de o manieră pozitivă sau negativă la evoluția lui, mâncarea nu inițiază și nu declanșează cancerul!

Pentru că 99% dintre oameni mor într-un pat, asta nu înseamnă că patul este periculos pentru sănătate, nu-i așa?! La fel și cu alimentele, dacă nu avem predispoziție GENETICĂ la cancer, nu

o să facem boala, indiferent ce mâncăm.

În loc să acuzăm anumite produse, ar fi bine să ne concentrăm pe un stil de viață sănătos: să corectăm aportul deficitar al unor nutrienți (fibre, pește gras/Omega 3), să scăpăm de kilogramele în plus și de sedentarism, să fim atenți la consumul de alcool și nicotină (factori de risc în 30% din cancere), să ne protejăm de soare (principala cauză pentru cancerul de piele).

Inclusiv înaintarea în vârstă crește riscul de cancer și chiar nu ne putem opune la asta…

Vreți să folosiți mâncarea ca pe un element anticancer? Atunci “abuzați” de legume, pigmenții

vegetali au efect antioxidant garantat. Și unde mai pui că sunt și sărace în calorii”, a scris Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.

Ultimele stiri

Parteneri