Sari la conținut

Mihaela Bilic: Nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment. Ce trebuie să evitați și ce nu când mergeți la cumpărături

Mihaela Bilic: Nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment. Ce trebuie să evitați și ce nu când mergeți la cumpărături.

E adevărat că citirea etichetei ne ajută în alegerea unor alimente care alcătuiesc o dietă sănătoasă. Iar prin adoptarea unei diete sănătoase putem contracara factorii de risc care ne predispun la anumite boli. Cu toate acestea, de multe ori, deși citim cu răbdare etichetele, nu reușim să înțelegem dacă produsulalimentar respectiv este sănătos sau nu.

Mihaela Bilic: Nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment

În acest sens, medicul nutriționist Mihaela Bilic vine în ajutorul nostru, cu sfaturi simple care ne sunt de folos.Bilic ne îndeamnă să nu mâncăm nimic din ceea ce bunicii noștri nu ar recunoaște ca aliment.

„Nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment. Pentru sănătatea voastră și a familiei voastre, evitați produsele alimentare care conțin:

⛔️ingrediente necunoscute

⛔️ingrediente imposibil de pronunțat, ce țin mai degrabă de un laborator de chimie

⛔️ingrediente al căror număr depășește cifra 5

⛔️sirop de glucoză-fructoză

⛔️grăsime de cocos și/sau de palmier.

În felul acesta veți reuși să evitați pe cât posibil alimentele ultraprocesate, cu valoare nutritivă redusă și aport mare de calorii”, explică celebrul nutriționist.

Ce trebuie să evitați și ce nu când mergeți la cumpărături

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat, de asemenea, ce anume trebuie să evitați să cumpărați când mergeți la cumpărturi, pentru a fi siguri că ne axăm într-o proporție mai mare pe produsele sănătoase.În același timp Bilic oferă și câteva tips-uri pentru produsele de care nu trebuie să ne ferim.

Atunci când faceți cumpărături evitați:

⛔️ zona centrală din supermarket și rafturile cu produse ambalate, al căror termen de garanție depășește 3 luni

⛔️ produsele promovate ca având extra-avantaje (de ex. margarină care scade colesterolul, brânzeturi light sau dulciuri fără adaos de zahăr)

⛔️ alimentele din import, mai ales când ele există în varianta românească, dar și produsele exotice, pe care nu suntem genetic construiți să le metabolizăm

⛔️ produsele provenite din agricultura intensivă (fie că e vorba de cele vegetale sau animale) și alimentele extrasezon, coapte/maturate forțat.

Pe de altă parte, nu trebuie să vă feriți de:

🆗 alimentele cu preț redus, aflate la limita datei de expirare-termenul de valabilitate indicat pe ambalaj precede cu mult alterarea reală a produsului

🆗 mâncarea gătită, chiar dacă este ambalată și vândută în supermarket

🆗 produse cu ambalaj mai puțin colorat/sofisticat, de la branduri mai puțin cunoscute, dar care au o listă “curată” de ingrediente (simple și puține)

🆗 ambalajul mai mic, care conține produsul gata feliat/porționat, chiar dacă este mai scump. Fiți adepții lui “puțin și bun”!”, este mesajul medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel