miercuri, noiembrie 30, 2022

Mihaela Bilic, nutriționist, spune că stufatul nu trebuie să lipsească din meniul de Paște, mai ales că vorbim despre un preparat sănătos.

În cazul în care nu vă place carnea de miel, puteți să faceți stufat cu carne de pui sau de porc. Iată cum trebuie gătit pentru a crește absorția fierului din carne și din verdețuri.

Nu uitați de stufat!

„Suntem în săptămâna mare, au început pregătirile de sărbătoare. În meniul de Paște trebuie să includeți stufatul, acea tocană pe bază de ceapă și usturoi verde.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

E momentul din an în care e bine să consumăm verdețuri din belșug, pe post de alimente, nu de condimente! Dacă digestia ne permite (pentru că balonează) și cei din jur nu protestează (apropo de miros), n-ar fi rău să mâncăm mai des și ceapă și usturoi. Ele conțin compușii cu sulf care se activează în ficat și îl detoxifică.

La nivelul sistemului cardiovascular fluidizează sângele, scad tensiunea arterială, nivelul de colesterol și, implicit, riscul de boli cardiovasculare.

Dintotdeauna usturoiul a fost considerat un antibiotic natural, alicina din structura lui acționează pe bacteriile și ciupercile nocive pentru organism și echilibrează flora intestinală și bucală (are efect bactericid pentru candida).

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

Mai puțin cunoscut este faptul că usturoiul determină eliberarea de oxid nitric, aceeași moleculă miraculoasă prezentă în pastilele ce cresc potența masculină.

solutia
Mihaela Bilic, medic nutriționist

Și pentru doamne am o veste bună: quercitina din ceapă și vinilditiina din usturoi inhibă transformarea pre-adipocitelor în adipocite și blochează acțiunea genelor responsabile de apariția unor noi celule adipoase.

Consumul de ceapă și usturoi poate fi un ajutor pentru slăbit

Deci consumul de ceapă și usturoi poate fi un ajutor pentru slăbit, prin limitarea expansiunii depozitelor de grăsime.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

Până și eventuala balonare nu trebuie privită ca un dezastru, este vorba de niște glucide complexe din ceapă și usturoi- fructozani- care fermentează. Însă ele constituie un substrat hrănitor pentru bacteriile benefice din colon și au efect prebiotic, de creștere a imunității.

Cât despre halena neplăcută, aveți 2 variante: fie mestecați câteva crenguțe de pătrunjel (clorofila neutralizează mirosul), fie convingeți toată familia să aibă același meniu delicios și sănătos, bogat în ceapă și usturoi.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

Nu vă place carnea de miel? Atunci faceți stufat cu carne de pui sau de porc. Aveți arsuri de la ceapă și usturoi? Aflați că în varianta fiartă, adică în stufat, sunt tolerate mai ușor, iar conținutul mare de fibre accelerează digestia.

Gătiți cu sos de roșii din belșug, crește absorția fierului din carne și din verdețuri…asta dacă mai era nevoie de argumente nutriționale. Poftă mare!”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private