Categories: Stil de viaţă

Mihaela Bilic, recomandări pentru Postul Crăciunului: Nu sunt multe produsele care pentru câțiva lei să ne aducă atâtea „bunătăți”

Mihaela Bilic, recomandări pentru Postul Crăciunului: Nu sunt multe produsele care pentru câțiva lei să ne aducă atâtea „bunătăți”.

În plin Post al Crăciunului, nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția că nu întotdeauna alimentele scumpe sunt cele mai sănătoase și că putem să avem beneficii și din alimente banale „la care nu ne-am gândi că fac miracole”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic dezvăluie că sardinele sunt tot mai recomandaţte de nutriţionişti întrucât nu acumulează metale grele, hrana lor fiind planctonul.

Mihaela Bilic: Sardina se hrănește cu alge și plancton, fără risc de contaminare cu metale grele

„Conserva de sardine, omega-3 și calciu la un loc. Pentru că e Postul Craciunului vorbim de pește mult mai des. Si pentru că e anotimpul rece avem nevoie de mai multe grăsimi. Apare firesc recomandarea să mâncăm pește gras, măcar de 2 ori pe săptămână spun nutriționiștii.

Nu cred ca mai e nevoie sa ridic în slăvi efectele benefice ale acizilor grași omega-3:

  • scad inflamația,
  • reduc trigliceridele și ateroscleroza,
  • fluidifică sângele
  • susțin funcția cerebrală.

Ideal ar fi să mâncăm pește gras pentru omega-3, nu să-l luaăm din farmacie. Și dacă somonul sau tonul nu sunt atât de accesibili ca preț, macroul, heringul, sprotul sau sardina sunt la îndemână oricui. Nu e nevoie ca peștele să fie proaspăt, varianta congelată sau în conservă e la fel de sănătoasă.

Vreau să laud în mod special sardina, un pește mic care se hrănește cu alge și plancton, fără risc de contaminare cu metale grele așa cum se întâmplă la peștii mari.

Varianta în conservă, pentru că e mâncată cu tot cu oase, are și avantajul de a fi o sursă excelentă de calciu. Acest calciu are o bio-eficiență ridicată, fiind absorbit și utilizat foarte bine în organism.

Iar dacă alegeți conservă în sos tomat, mai „primiți” un bonus: fierul, care se absoarbe la cote mari din cauza mediului acid asigurat de roșii.

Sper ca banala conservă de sardine să capete acum altă valoare în ochii voștri, pentru că nu sunt multe produsele care pentru câțiva lei să ne aducă atâtea „bunătăți”, a scris Mihaela Bilic.

Recent Posts

În ce zile NU se spală în Săptămâna Mare! E mare PĂCAT

În unele zile din Săptămâna Patimilor, e păcat să te apuci să speli rufe sau…

18 minute ago

Zodia lovită de un val de prosperitate. Are șansa să câștige o mulțime de BANI

Camelia Pătrășcanu prevestește prosperitate pentru o zodie. Totodată, și alți nativi se vor bucura de…

48 de minute ago

Marcel Ciolacu: „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!“

Marcel Ciolacu a lansat o ironie lipsită de inspirație în cadrul unei conferințe de presă…

o oră ago

Care sunt semnele care arată că ai energie negativă în jurul tău?

Sentimentele de copleșire și de frustrare pe care le poate trăi o ființă umană răspund…

2 ore ago

O femeie care credea că este doar „foarte obosită” a primit un diagnostic devastator

Când Cathy Hunt a început să se simtă „foarte obosită”, a crezut că este doar…

2 ore ago

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Ajută la iertarea păcatelor!

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Săptămâna Mare, cunoscută și sub…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian