Sari la conținut

Mihaela Bilic: Tot ce încălzește și activează corpul, ne ferește și de boli

Un stil de viață sănătos oferă multe beneficii, inclusiv ajutor pentru prevenirea bolilor de inimă, a diabetului de tip 2, a obezității și a altor boli cronice. Un alt beneficiu important este că imunitatea este întărită de rutine sănătoase.

Sistemul imunitar protejează organismul de infecții și boli; Combate orice, de la răceala și virusurile gripei până la boli grave precum cancerul.

Sistemul nostru imunitar este complex și este influențat de mulți factori. Vaccinurile construiesc imunitatea împotriva bolilor specifice. Unele modalități suplimentare prin care vă puteți întări sistemul imunitar sunt să mănânci corect, să fii activ fizic, să menții o greutate sănătoasă, să dormi suficient, să nu fumezi și să eviți consumul excesiv de alcool.

Ca și alți medici, Mihaela Bilic, medic nutriționist, subliniază la rândul său cât de importantă este creșterea imunității.

Medicul spune în acest sens că tot ce încălzește și activează corpul ne ferește și de boli, acesta fiind și motivul pentru care recomandă consumul de wasabi, ghimbir și condimente din belșug.

Mihaela Bilic: Cel mai bun lucru la care puteți apela pentru creșterea imunității

”Avem nevoie de wasabi, ghimbir și condimente din belșug pentru creșterea rezistenței la boli. Coronavirus inclus!

Dacă tot a pus panica riscului de îmbolnăvire stăpânire pe noi, nu pierdeți din vedere că cel mai bun lucru la care puteți apela pentru creșterea imunității este vitamina C. Și culmea nu vitamina c din alimente (e insuficientă), ci suplimente cu vitamina C în doze mari (1 g/zi timp de 1-3 luni) Efectul ei miraculos este incontestabil și nu există niciun risc de supradozaj!

Cât despre alimentație, nu uitați să includeți în meniu toate produsele picante, condimentele și rădăcinile medicinale care vă pun sângele în mișcare și au efect vasodilatator: hrean, wasabi, ghimbir, dar si turmeric, cardamon, piper etc. Tot ce încălzește și activează corpul ne ferește și de boli!”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel