sâmbătă, septembrie 18, 2021

Mihaela Bilic: „Zahărul scade imunitatea!/ Mierea este același lucru ca zahărul. Copiii nu trebuie să mănânce zahăr sau miere în produsele lor”.

Expertul în nutriție Mihaela Bilic mai dărâmă un mit, în

ceea ce privește consimul de zahăr. Într-o postare pe contul său de Instagram, Bilic explică de ce este nociv zahărul pentru organismul nostru.

îndulcitori naturali

Mihaela Bilic: „Zahărul scade imunitatea!”

Știam deja că un consum excesiv de zahăr duce la acumularea kilogramelor nadorite, că ne afectează dantura și, mai rău, crește riscul apariției bolilor metabiloce grave, cum este diabetul. Studii recente, însă, arată că, în același timp, consumul de zahăr este extrem de nociv pentru sistemul nostru imunitar.

„Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sânge. Acum aflăm

că afectează grav rezistența organismului la boli.

Un studiu făcut de Universitatea Loma Linda din California a arătat că o doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe zahăr (30g) declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore.

Consumul a 100g zahăr, cât conține un litru de suc, duce la o scădere dramatică de 97% a răspunsului imun!

Concluzia: zahărul rafinat nu conține nici nutrienti, nici oligoelemente, ci doar calorii goale. El favorizează procesele oxidative și inflamatorii,

crește nivelul de aciditate din organism, fragilizează țesuturile și sistemul imunitar. Deci nu ne face viața mai dulce, ci doar ne “ruginește” mai repede”, este mesajul cunoscutului medic nutriționist.


Mierea este același lucru ca zahărul. Copiii nu trebuie să mănânce zahăr sau miere în produsele lor

În același timp, Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la un miere, un aliment pe care multe persoane îl consideră foarte sănătos. Cunoscutul nutriționist spune că o linguriță de miere este echivalentul a trei de zahăr, iar de aceea nu trebuie inclusă în alimentația zilnică.

„Mierea

este același lucru cu zahărul. Nu trebuie să credem că mierea este mai bună decât zahărul. Este o greșeală enormă. Mierea se absoarbe mai repede în organism, produce o sinteză de insulină mai mare și îngrașă mai tare decât zahărul, iar datorită gustului ei intens, orice produs îndulcit cu zahăr nu o să i se mai pară dulce. O linguriță de miere egal trei de zahăr.

Să nu facem această greșeală. Copiii nu trebuie să mănânce zahăr sau miere în produsele lor. Dacă faci un orez cu lapte, el este dulce de la natură. Dacă ție, ca adult, nu ți se pare dulce, este problema ta. Gustul copilului trebuie

să rămână natural. Are o viață întreagă înainte în care va descoperi zahărul.

Dacă pui, însă, în orezul cu lapte, un pic de dulceață făcută în casă, natural, nu este nicio problemă. Să fim zgârciți cu adaosul de zahăr în mesele copiilor. Pentru că el oricum le place. Orice aliment care are gust dulce va fi acceptat din start”, a explicat medicul nutriționist, potrivit totuldespremame.ro.

Ultimele stiri