Sari la conținut

Mii de angajați din domeniul sanitar suspendați pentru că refuză vaccinarea. Care sunt țările din Europa în care se întâmplă acest lucru

Mii de angajați din domeniul sanitar suspendați pentru că refuză vaccinarea. Care sunt țările din Europa în care se întâmplă acest lucru.

După ultimatumul transmis în urmă cu două luni de președintele Franței, Emmanuel Macron, începând de miercuri, angajații din spitale, șoferii de ambulanță, personalul din aziluri, medicii din sectorul privat, pompierii și persoanele care îngrijesc persoane vulnerabile la domiciliu trebuiau să poată prezenta dovada că s-au vaccinat măcar cu o doză de vaccin anti-COVID-19, potrivit France 24.

Franța. Mii de angajați din domeniul sanitar suspendați pentru că refuză vaccinarea

Dintr-un total de 2,7 milioane de persoane, circa 3.000 de angajați din sectorul sanitar francez au fost suspendați din cauză că nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 înaintea termenului-limită pe care l-a fixat guvernul de la Paris. Anunțul a fost făcut de  Olivier Veran, ministrul francez al Sănătății.

Una dintre cele mai mari organizații sindicale din sector, CGT, avertiza că e posibilă o „catastrofă sanitară” dacă guvernul suspendă un număr mare de angajați din spitale.

Personalul sanitar care refuză să se vaccineze s-a alăturat astfel persoanelor care se opun obligativității de a folosi certificatul sanitar pentru intrarea în diverse spații publice, în protestele săptămânale care au marcat Franța în ultimele două luni.

În Ungaria, câteva sute de cadre medicale pleacă din sistem din cauza refuzului vaccinării

Situația este similară cu cea din altă țară din Uniunea Europeană. În Ungaria, nu mai poate fi cadru medical cel care nu s-a vaccinat cel puţin cu prima doză de vaccin împotriva noului coromavirus.

Termenul limită până când lucrătorii din domeniul sănătății trebuiau să se vaccineze în mod obligatoriu împotriva COVID-19 a expirat miercuri. Potrivit informaţiilor ziarului ungar „Népszava”, citate de portalul infostart.hu, citat de RADOR, numărul celor care vor trebui să plece din sistem din cauza refuzului vaccinării ar putea fi de câteva sute.

Potrivit unei ordonanţe a Guvernului de la Budapesta, cei care nu vor solicita administrarea substanţei împotriva coronavirusului sau nu vor prezenta în termen de 15 zile un aviz de la medicului specialist, vor fi disponibilizaţi.

Preşedintele Sindicatului Independent din Sănătate, Adrianna Soós, a declarat ziarului amintit că mulţi au stat până în ultima clipă, iar unii s-au vaccinat din cauza menţinerii locului de muncă. Potrivit preşedintelui sindicatului, a depins foarte mult în ce măsură a reuşit spitalul să îi convingă pe cei care refuză să se vaccineze.

Majoritatea spitalelor importante din țară aveau 10-20 de angajați care până miercuri nu au fost vaccinaţi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel