Sari la conținut

Mii de certificate verzi false, descoperite în două județe din România. Pacienții ajunși la spital au recunoscut că s-au vaccinat la chiuvetă

Certificate verzi false. Procurorii DNA fac percheziții, marți, în județele Bihor și Satu Mare, într-un dosar privind eliberarea de certificate de vaccinare false.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că la centrul de vaccinare deschis de DSP din Vama Petea ar fi fost eliberate câteva mii de certificate de vaccinare. Conform presei locale, rețeaua ar fi fost descoperită după ce pacienți cu COVID-19 care au ajuns în spital au recunoscut că, deși aveau certificate de vaccinare, nu au fost vaccinați.

Mii de certificate false

DNA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că procurorii fac cercetări într-un dosar care vizează suspiciuni privind infracțiuni de corupție și fals comise de către funcționari publici în cursul acestui an, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Citeste si:

În acest dosar, au loc percheziții la 13 adrese din județele Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul fiind la domiciliile unor persoane fizice.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că la centrul de vaccinare deschis de DSP din Vama Petea ar fi fost eliberate câteva mii de certificate de vaccinare.

Potrivit surselor PresaSM, peste 2.000 de certificate ar fi fost falsificate la centrul de vaccinare deschis la Vama Petea, unde vaccinările se făceau cu serul Johnson & Johnson în doză unică.

Rețeaua ar fi fost descoperită după ce pacienți cu COVID-19 care au ajuns în spital au recunoscut că, deși aveau certificate de vaccinare, nu au fost vaccinați.

Centrul de vaccinare din Vama Petea aparține DSP și Consiliului Județean.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.