Sari la conținut

Mineral esențial pentru sănătate. Ce se întâmplă când lipsește din organism

Suplimente cu probiotice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Mineral esențial pentru sănătate. Experții vorbesc mult despre importanța suplimentelor care ar trebui luate în sezonul rece. Pe lângă vitaminele C și D, s-a discutat și despre rolul cromului în organism.

Potrivit experților, cromul este mineral esențial pentru sănătate. Este o substanță care se găsește într-o anumită cantitate în organismul nostru. Iar când există un deficit, suplimentarea acesteia poate să ajute în special pe secreția cu insulină.

Dr. Hâncu: Este necesar pentru multe funcții importante ale organismului

Dr. Anca Hâncu ne sfătuiește să introducem în alimentație pui, carne roșie, pește, legume verzi, cereale și nuci.

Absorția cromului în organism

  • Bea suficientă apă pentru a te asigura că organismul poate absorbi cromul din alimente;
  • O hidratare adecvată ajută la menținerea sănătății și la funcționarea optimă a organismului.

Evită alimentele procesate

  • Alimentele procesate pot conține aditivi artificiali care pot afecta absorția cromului;
  • Evită aceste alimente și optează pentru alimente proaspete, neprocesate.

Deficitul de CROM

Deficitul de crom este o afecțiune în care organismul nu primește cantitatea necesară de crom, element esențial pentru o funcționare corectă a organismului.

Simptomele includ:

  • creșterea poftei de mâncare;
  • oboseală;
  • scăderea capacității de concentrare

Suplimente?

  • Dacă întâminați dificultăți în a obține suficient crom din alimentație, poți opta pentru suplimente cu crom sub formă de capsule sau tablete doar după recomandarea medicului nutriționist.
  • Surplusul de crom are efecte negative asupra organismului.

Nu în ultimul rând, dr. Anca Hâncu recomandă consultația unui specialist pentru a-ți crea un plan alimentar personalizat și flexibil, care să asigure necesarul zilnic de crom.

„Cromul este un mineral esențial pentru sănătatea noastră și este necesar pentru multe funcții importante ale organismului, inclusiv metabolismul carbohidraților și controlul glicemiei”, scrie dr. Anca Hâncu pe Facebook.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel