miercuri, ianuarie 20, 2021
Alecu Carmen

Ministerul Sănătății, explicații despre cutiile de pizza. „Cutiile sunt curate și noi”.

Ministerul Sănătății a explicat pe pagina oficială de Facebook modul în care este transportat vaccinul acolo unde este nevoie, subiliind că viteza şi soluţiile rapide sunt esenţiale.

Reamintim că vaccinurile anti-covid care au ajuns marți, la Spitalul Județean din Slobozia, într-un prim ambalaj de carton, pe care scria pizza, au provenit direct de la Institutul Cantacuzino, principalul centru de depozitare a vaccinurilor din România. Imaginile cu vaccinurile în cutii de pizza au devenit virale și autoritățile au fost nevoite să explice de ce au ales această modalitate de transport.

Ministerul Sănătății, explicații despre cutiile de pizza. „Cutiile sunt curate și noi”.

„Vă explicăm mai jos cum ajung vaccinurile din cele 7 centre regionale din țară la oamenii care au nevoie de ele.
  • Vaccinurile pleacă din centrele regionale în transporturi mari și ajung la Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ.
  • Ca să ne asigurăm cu nu irosim niciun vaccin, trebuie să ducem la centrele de vaccinare exact cât este nevoie.
  • Separăm vaccinurile în cutiile mici care sunt puse la rândul lor în camere frigorifice, păstrând temperatura optimă de 2-8°, până la 5 zile.
  • Cutiile sunt curate și noi. Și, da, pledăm vinovați: pentru viteză și concentrați fiind pe soluții rapide, sigure și eficiente, la fel ca și colegii din alte țări, am deturnat câteva cutii din drumul lor spre producătorii de pizza.
Promitem că vom râde și noi pe tema asta la finalul campaniei de vaccinare, când vom reveni împreună la normalitate”, se arată în comunicatul MS.
După ce imaginile de la Slobozia au devenit virale, s-a aflat că până marți, 5 ianuarie, toate cutiile au fost acoperite cu autocolante, însă în acea zi, un ambalaj a scăpat neacoperit, din neatenție.