joi, mai 19, 2022

Ministrul Sănătății a cedat nervos. Este dispus să își dea demisia de la Sănătate, dacă SMURD va fi coordonat de către Raed Arafat, la MAI.

Anunțul făcut în direct: Sunt gata să-i cedez domnului Raed Arafat poziția de ministru”. Rafila mai spune că este „o chestiune absolut nepotrivită și chiar ușor periculoasă.”

De curând, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat, a declarat că nu vede niciun motiv pentru o eventuală integrare a SMURD în Ministerul Sănătăţii. Demersul nu ar face decât “să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit”.

Te-ar mai interesa: Cum îți poți educa metabolismul. Medic: 9 elemente...

Ministrul Sănătății a cedat. Anunțul făcut în direct: „O chestiune absolut nepotrivită și chiar ușor periculoasă”

“Integrarea în MS a SMURD sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgenţă care există la momentul actual, care este un mod integrat cu DSU. Și care şi-a dovedit eficienţa – cel puţin pe durata pandemiei s-a văzut foarte clar eficienţa unei coordonări unitare. Și întoarcerea în timp la un model în care fiecare era într-un alt loc nu face decât să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit.

Mergem mai departe pe un model integrat. Cu MS se colaborează, dar coordonarea este într-un singur singur loc. La o intervenţie nu merge numai Ambulanţa, medicul, merg şi pompierii, şi SMURD-ul, elicopterul”, a declarat dr. Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Efectele TAURINEI din băuturile energizante...

În acest context, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu este dispus să facă vreun compromis. Chiar amenință cu demisia. El spune că este „gata să-i cedez domnului Raed Arafat poziția de ministru.

Alexandru Rafila: Sunt gata să-i cedez lui Arafat poziția de ministru

Acesta a punctat că nu Internele, conduse de Lucian Bode (PNL) ar trebui să se ocupe de medicina de urgență.

„Nu accept această variantă (n.r. – sistemul de urgență să rămână la MAI), pentru că atât timp cât sunt ministrul la Ministerul Sănătății, sunt responsabil pentru sistemul de Sănătate.

Te-ar mai interesa: Laurențiu Reghecampf este în culmea fericirii. Pri...

Sunt gata să-i cedez domnului Raed Arafat poziția de ministru al Sănătății sau poate veni ca secretar de stat.

(…) Legarea unui nume de sistemul de sănătate este o chestiune absolut nepotrivită și chiar ușor periculoasă. Eu prefer să-l las pe dânsul dacă acesta ar fi prețul pentru păstrarea sistemului de urgență în sistemul de Sănătate și nu în cel polițienesc, așa cum este logic”, a declarat Alexandru Rafila, la România TV.

Te-ar mai interesa: Este obligatoriu să mănânci acest aliment. Nici nu...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private