Sari la conținut

Ministrul Sănătății din Germania: E naiv să credem că Omicron va fi sfârșitul pandemiei/ Imunizarea naturală este „o vaccinare murdară pe ușa din spate”

Ministrul Sănătății din Germania: E naiv să credem că Omicron va fi sfârșitul pandemiei/ Imunizarea naturală este „o vaccinare murdară.

În urmă cu două săptămâni, Karl Lauterbach, ministrul Sănătății din Germania. a declarat că o a patra doză de vaccin va fi necesară pentru combatarea pandemiei din cauza variantei Omicron.

Lauterbach a anunţat că Germania a comandat 80 milioane de doze de vaccin pe care Biontech îl dezvoltă în mod specific contra Omicron, iar acestea ar trebui să sosească în aprilie sau mai.

Germania a comandat, de asemenea, 4 milioane de doze de vaccin Novavax, recent aprobat, şi 11 milioane de doze de vaccin Valneva, care aşteaptă autorizaţia de punere pe piaţă, a mai indicat Lauterbach, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Sănătății din Germania: E naiv să credem că Omicron va fi sfârșitul pandemiei

În ciuda faptului că varianta Omicron pare a fi mai blândă decât variantele anterioare ale virusului SARS-CoV-2 și deși mulți specialiști au declarat că pandemia se apropie de sfârșit, Karl Lauterbach, spune că este „naivă” credința că varianta Omicron va fi sfârşitul pandemiei.

„Pentru copiii noştri ar fi un experiment absolut iresponsabil”, a scris Lauterbach pe Twitter la începutul acestei săptămâni, potrivit DW.

El adaugă că vaccinarea este singura cale de ieşire din pandemie, deoarece varianta Omicron continuă să se răspândească.

„Vaccinarea obligatorie este, de asemenea, importantă pentru viitoarele variante care se pot dezvolta în continuare. Infecţia cu Omicron nu îl face neapărat imun la următoarea variantă virală”.

Imunizarea naturală este „o vaccinare murdară pe ușa din spate”

În Germania, 71,5% din populaţie este complet vaccinată şi 40,9% au făcut doza booster. Guvernul cancelarului Olaf Scholz a stabilit un obiectiv de vaccinare de 80% şi speră să administreze 30 de milioane de vaccinuri booster până la sfârşitul lunii ianuarie.

Mai mult, Karl Lauterbach consideră că obţinerea imunităţii prin infectare este o „vaccinare murdară, pe ușa din spate” şi nu o soluţie.

„Încă avem nevoie de vaccinare obligatorie. În caz contrar, infectarea cu Omicron este o vaccinare murdară pe uşa din spate. Să contăm pe faptul că toți se vor infecta mai devreme sau mai târziu şi vor deveni imuni ar cauza mari probleme.

Imaginaţi-vă pentru o secundă că varianta Omicron este semnificativ mai mortală. În cazul acesta am fi în pericol existenţial acum. Nimeni nu poate garanta că nu se va dezvolta în curând o variantă mult mai periculoasă”, a explicat el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.