Sari la conținut

Vaccinul promovat în Germania ca fiind cel mai bun pentru doza booster

vaccin antigripal
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Vaccinul antigripal

Din cuprinsul articolului

Cel mai bun vaccin pentru doza booster. Germania va promova serul Moderna în rândul rezidenţilor săi care doresc să se vaccineze cu doze „booster”, în contextul în care cererea mare înregistrată pentru vaccinul Pfizer-BioNTech riscă să epuizeze stocurile şi să împiedice eforturile depuse de autorităţile centrale pentru a limita efectele generate de cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, a anunţat luni ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, citat de Reuters.

Jens Spahn a avertizat într-o conferinţă de presă că aproximativ 16 milioane de doze de vaccin Moderna ar putea să expire în primul trimestru al anului viitor dacă rămân neutilizate şi a adăugat că anumiţi experţi consideră că serul Moderna este „Rolls-Royce-ul vaccinurilor” anti-COVID-19, în timp ce serul Pfizer este „un Mercedes al vaccinurilor”, potrivit Agerpres.

Stocurile de Pfizer se epuizează repede

„Din păcate, unii au impresia că noi vom insista pe vaccinul Moderna doar pentru a evita expirarea acelor doze în primul trimestru din 2022.Acesta este un aspect important, dar nu este cel decisiv.

Crucial este faptul că stocurile noastre de vaccinuri Pfizer-BioNTech se epuizează atât de repede, încât începând de săptămâna viitoare nu vom putea să administrăm mai mult de 2 milioane-3 milioane de doze pe săptămână”, a adăugat ministrul german al Sănătăţii.

Cele 16 landuri germane, ale căror competenţe includ şi sănătatea publică, încearcă să limiteze cel de-al patrulea val pandemic prin desfăşurarea unor campanii de vaccinare cu doze „booster”, îndemnuri la vaccinare adresate persoanelor nevaccinate şi impunerea unor combinaţii de restricţii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel