marți, iunie 6, 2023

Ministrul Sănătății din Israel, avertisment dur: „Vom avea nevoie de a patra doză de vaccin”.

După ce, miercuri au fost raportate 603 noi infecții cu Covid, profesorul Salman Zarka, coordonatorul eforturilor de combatere a pandemiei în Israel, a avertizat că autoritățile ar putea fi nevoite să declare un al cincilea val al pandemiei dacă rata continuă să crească.

În momentul de față, Israelul în jur de 6.500 de cazuri active după ce numărul acestora scăzuse până la 5.000 săptămâna trecută. Circa 43% din noile cazuri Covid înregistrate în Israel din ultima săptămână sunt în rândul copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Ministrul Sănătății din Israel, avertisment dur: „Vom avea nevoie de a patra doză de vaccin”

În acest context, unii comentatori s-au referit la creșterea actuală a infecțiilor drept „valul copiilor”. Și asta, în ciuda faptului că Israelul a început să injecteze copiilor de la vârsta de 5 ani în această săptămână, pe fondul semnelor care indică o creștere a ratei de infecție în rândul acestora.

Ministrul Sănătății din Israel, Nitzan Horowitz, a declarat, potrivit timesofisrael.com, că israelienii ar putea avea nevoie să primească o a patra doză de vaccin COVID-19 la un moment dat dacă cazurile cresc din nou.

„Nu este nerezonabil să credem că vom avea nevoie de un al patrulea vaccin”, a spus Horowitz, după ce datele Ministerului Sănătății au indicat că 9% dintre cazurile noi diagnosticate marți au primit a treia doză de rapel.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

Horowitz a spus că nu crede că Israelul intră într-un nou val de infecție, în ciuda numărului în creștere de cazuri.

„Dacă intrăm într-un al cincilea val, strategia noastră este să vaccinăm cât mai mulți oameni și să trăim alături de Covid”, a spus el. Campania de vaccinare a copiilor a început lent, doar patru la sută dintre părinți stabilind programări.

„Creșterea de acum este prea devreme și prea rapidă”

Aproximativ 30.000 de copii mici din Israel sunt rezervați pentru a primi vaccinuri împotriva coronavirusului. Aproximativ 1 milion de copii sunt eligibili pentru vaccinuri.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

La polul opus, Salman Zarka este de părere că Israelul se află deja într-un nou val de infecții.

„Nu ne aflăm între valuri, suntem la începutul unui nou val. Când ne-am gândit la al cincilea val, nu ne-am gândit la o creștere a cazurilor ca acesta. Ne-am gândit la o nouă variantă importată din străinătate, la ce se întâmplă acum în Europa.

Creșterea acum este prea devreme și prea rapidă. Nu vreau să-l numesc al cincilea val, sau un nou val deloc”, a subliniat Zarka. 

Te-ar mai interesa: Afecțiuni tiroidiene: semne pe care nu trebuie să ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private