duminică, noiembrie 28, 2021

Europa se confruntă cu o situație epidemiologică fără precedent. În mai multe țări au fost impuse restricții dure, în urma creșterii accelerate a numărului de infectări. Iată cu câte valuri ne mai putem

Te-ar mai interesa: Ce probleme spirituale ascund unele boli precum ca...

confrunta!

Experții în sănătate susțin că ne putem confrunta cu multe alte valuri dacî nu luăm măsurile necesare anti-COVID.

Principala măsură este vaccinarea, cea mai bună metodă de protecție anti-COVID. Aceasta contribuie la limitarea răspândirii virusului și, implicit, reduce în mod considerabil riscul de deces.

Cu câte valuri ne vom mai confrunta?

Europa ar putea fi considerată din nou epicentrul pandemiei în aceste zile, însă oficialitățile de la Bruxelles fac apel către populație să înțeleagă faptul că restricțiile și vaccinarea reprezintă calea de ieșire din această situație,

Te-ar mai interesa: Uniunea Europeană propune un termen de expirare pe...

comunică RRA.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a precizat că executivul comunitar înțelege starea de saturație a cetățenilor după aproape doi ani de pandemie și respectă dreptul la proteste pașnice, dar într-o situație de urgență publică unele drepturi pot fi restrânse.

De altfel, după Austria, și Cehia și Slovacia impun restricții persoanelor nevaccinate și iau în calcul carantina totală.

În Germania, numărul cazurilor de COVID-19 s-a dublat în aproape o săptămână, iar cancelarul Angela Merkel a subliniat că trebuie oprită creșterea exponențială a numărului de infecții.

Experții

Te-ar mai interesa: Predicțiile medicilor: „Ce este mai greu abia vine...

germani avertizează că pandemia ar mai putea avea șase sau șapte valuri.

Ministrul sănătății, Jens Spahn, este convins că până la sfârșitul acestei ierni “toți locuitorii Germaniei vor fi probabil vaccinați, recuperați sau morți”.

În ceea ce privește varianta Delta, mai contagioasă, acesta recomandă de urgență vaccinarea cu doza 3.

Spahn a mai declarat că, în opinia sa, vaccinarea obligatorie nu ar sparge al patrulea val. În schimb, trebuie reduse contactele și efectuate vaccinări de rapel. Statul trebuie să acționeze decisiv și să reglementeze ceea ce este urgent – a mai spus

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu românii car...

Spahn. Ministrul consideră că există o obligație morală de vaccinare, bazată pe solidaritate.

Leif Erik Sander, șeful grupului de cercetare în domeniul vaccinurilor de la Clinica “Charité” din Berlin, a avertizat asupra unui al cincilea, al șaselea ori chiar al șaptelea val al pandemiei, dacă adulții nu se vaccinează

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri