duminică, aprilie 2, 2023

Cseke Attila, Ministrul interimar al Sănătății, declară că cel de-al patrulea val al pandemiei va atinge un vârf istoric la mijlocul lunii octombrie, când specialiștii estimează că vor fi zile cu 20.000 de noi infectări cu Sars-CoV-2 pe zi

„Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 (de noi infectări pe zi – n.red.)”, a spus Cseke Attila.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui chirurg oncolog: aceste 4 simpt...

Numărul maxim de paturi pe care le-a avut România pentru pacienți COVID în valurile anterioare, puțin peste 1.600, s-ar putea să nu fie suficient în valul 4 al pandemiei, a spus la Digi24 ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Pentru a face față valului mare de pacienți covid, Spitalele Malaxa și Sf Ioan din Capitală, vor fi transformate în spitale exclusiv COVID.

„Această situație este pentru 3-4 săptămâni, dacă este o chestiune temporară, noi trebuie să găsim soluții temporare”, a spus el.

La 20.000 de cazuri de COVID pe zi, cifră estimată pentru jumătatea lunii octombrie, există riscul ca cele 1.600 de paturi de terapie intensivă pe care România le-a avut în valurile anterioare să nu fie suficiente, a avertizat ministrul.

Te-ar mai interesa: Peste 200 de copii s-au vindecat de hapatita C cu ...

„Ne așteaptă 2-3 săptămâni de foc, care înseamnă responsabilitate și solidaritate de la toată lumea. Nu vreau să aud chestiuni de patriotisme locale. Nu putem să refuzăm un pacient pentru că vine dintr-un alt județ. S-a mai întâmplat. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate toți”, a spus Cseke.

Totodată, ministrul interimar al Sănătății a declarat că Guvernul a alocat 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu tratamente împotriva Covid-19 şi pregătirea secțiilor de terapie intensivă.

Te-ar mai interesa: Ora la care te trezești indică dacă ai probleme cu...

Ministrul interimar al Sănătății atrage atenția că pentru a putea depăși valul patru al pandemiei trebuie să ne vaccinăm.

România se afă pe locul 6 în lume și pe locul 2 în Europa la decesele înregistrate în ultimele 24 de ore, conform anunțului de marți seară al CNCAV. Mai exact, decesele la pacienți cu noul COVID-19 din România înregistrate marți reprezintă 5% din totalul celor raportate în toată lumea.

Te-ar mai interesa: Uită de lecitină! Ce vitamine îți mențin, de fapt,...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private