miercuri, iunie 7, 2023

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „România construiește spitale!”

Veşti bune legate de spitalle regionale din. Ministrul Alexandru Rafila a venit cu detalii despre sproiectele tehnice ale celor trei spitale regionale din România.

Detalii noi despre viitoarele spitale regionale din România, venite chiar de la Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Echipa Ministerului Sănătății a lucrat intens pentru a finaliza cât mai rapid licitațiile pentru proiectele tehnice ale celor trei spitale regionale. La Iași, proiectul a fost finalizat și, din toamnă, va începe construcția efectivă a spitalului Regional.

Te-ar mai interesa: Profesorul Mircea Beuran: Aceasta este cea mai bun...

Spitalele regionale trebuie să devină operaționale

La jumătatea acestui an vom finaliza și proiectul tehnic pentru Spitalul Regional din județul Cluj, iar până la sfârșitul anului, pentru Craiova.
Începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaționale. Investiția totală va fi de peste 2 miliarde de euro”, afirmă Alexandru Rafila

Casă nouă pentru Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC

„În același timp, 2,4 miliarde de euro sunt alocați prin PNRR pentru alte 27 de investiții spitalicești noi, printre care Institutul regional de oncologie din Timișoara, o casă nouă pentru Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC. Iliescu din București și, în premieră, un centru de psihiatrie infantilă la București”, a spus Ministrul.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar spune care este cel mai bun ”medicament”...

Rafila: „Majoritatea acestor proiecte au fost deja semnate, iar la unele se lucrează efectiv la construcție (proiectul de la Bistrița)”

„Aceste investiții vor contribui la modernizarea sistemului sanitar din România și la un acces mai bun la servicii de sănătate. Pentru prima dată, discutăm despre spitale integrate și unitare din punct de vedere al construcției, al circuitelor, al echipamentelor și, nu în ultimul rând, al condițiilor hoteliere. Respectarea normelor de control al infecțiilor este prioritară în toate aceste proiecte noi!
România construiește spitale!”, a spus Alexandru Rafila.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Aveți grijă cu cerealele! Ni se...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private