duminică, iulie 25, 2021

Miracol după trei luni la ATI. „Dacă ar trece fiecare prin 10% din ce am trecut eu, sigur și-ar schimba părerea despre COVID”.

În luna august, 2020, Melinda Palko, în vârstă de 38 de ani, a ajuns la secţia

de Terapie Intensivă din Deva. Boala debutase fără probleme, dar după cinci zile, cu tratament, organismul a început să aibă reacţii extreme.

Medic ATI: „Șansele ei de salvare sunt aproape de zero”

Aflată în stare critică, femeia a fost tranferată la ATI în Timişoara. Avea plămânii afectataţi în proporţie de 80%. Până în noiembrie a fost în stare critică, la Spitalul “Victor Babeş” din Timişoara. Săptămâni la rând, nu a apărut nicio îmbunătăţire. Toată lumea era sceptică în privinţa şanselor ei de supravieţuire.

„După o lună de stat la ATI, șansele ei de salvare sunt

aproape de zero”, suna verdictul implacabail al medicului Ciprian Gîndac, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, la doar o lună de la internare, potrivit TVR.

Cu toate acestea, toți medicii, asistentele, precum și familia femeii au crezut într-un miracol. Un pacient rămâne, în medie la ATI între 7 și 10 zile. Melinda Palko a rămas trei luni, la granița dintre viaţă şi moarte. Cu momente grele şi pentru medici şi pentru familie. Din fericire, la un moment dat, femeia a deschis ochii.

A învins virusul, după 3 luni de internare la ATI (@TVR1) - YouTube

Miracol după trei luni la ATI. „Dacă ar trece fiecare prin 10% din ce am trecut eu, sigur și-ar schimba părerea despre COVID”

A fost

transferată înapoi la spitalul din Deva, unde a mai stat internată la ATI cinci săptămâni. Abia în decembrie a putut fi externată. Şi a ajuns, în sfârşit, acasă. După aproape trei luni în care a fost ţintuită la pat, sedată şi intubată, Melinda a reînvăţat să meargă. A revenit şi la serviciu. Continuă şedinţele de recuperare fizică, şi de consiliere psihologică.

Nu mai este dependentă de tubul de oxigen iar aceasta este o victorie din care ar vrea să înveţe şi alţii.

Femeia a mărturisit că nu-și mai aduce nimic din perioada în care a fost intubată. „Doar puțin, de domnul doctor Gândac, când venea pe la

mine”, a spus aceasta.

„Acest virus chiar există și este cumplit. Dacă ar trece fiecare prin 10% din ce am trecut eu, sigur și-ar schimba părerea despre COVID și ar ajuta munca medicilor”, a mai spus Melinda Palko.

Ultimele stiri

Parteneri