sâmbătă, octombrie 1, 2022

Miracol după trei luni la ATI. „Dacă ar trece fiecare prin 10% din ce am trecut eu, sigur și-ar schimba părerea despre COVID”.

În luna august, 2020, Melinda Palko, în vârstă de 38 de ani, a ajuns la secţia de Terapie Intensivă din Deva. Boala debutase fără probleme, dar după cinci zile, cu tratament, organismul a început să aibă reacţii extreme.

Medic ATI: „Șansele ei de salvare sunt aproape de zero”

Aflată în stare critică, femeia a fost tranferată la ATI în Timişoara. Avea plămânii afectataţi în proporţie de 80%. Până în noiembrie a fost în stare critică, la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara. Săptămâni la rând, nu a apărut nicio îmbunătăţire. Toată lumea era sceptică în privinţa şanselor ei de supravieţuire.

Te-ar mai interesa: Studiu: Demența, una dintre afecțiunile cauzate de...

„După o lună de stat la ATI, șansele ei de salvare sunt aproape de zero”, suna verdictul implacabail al medicului Ciprian Gîndac, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, la doar o lună de la internare, potrivit TVR.

Cu toate acestea, toți medicii, asistentele, precum și familia femeii au crezut într-un miracol. Un pacient rămâne, în medie la ATI între 7 și 10 zile. Melinda Palko a rămas trei luni, la granița dintre viaţă şi moarte. Cu momente grele şi pentru medici şi pentru familie. Din fericire, la un moment dat, femeia a deschis ochii.

A învins virusul, după 3 luni de internare la ATI (@TVR1) - YouTube

Miracol după trei luni la ATI. „Dacă ar trece fiecare prin 10% din ce am trecut eu, sigur și-ar schimba părerea despre COVID”

A fost transferată înapoi la spitalul din Deva, unde a mai stat internată la ATI cinci săptămâni. Abia în decembrie a putut fi externată. Şi a ajuns, în sfârşit, acasă. După aproape trei luni în care a fost ţintuită la pat, sedată şi intubată, Melinda a reînvăţat să meargă. A revenit şi la serviciu. Continuă şedinţele de recuperare fizică, şi de consiliere psihologică.

Te-ar mai interesa: Unitate medicală închisă din lipsă de curent. Comu...

Nu mai este dependentă de tubul de oxigen iar aceasta este o victorie din care ar vrea să înveţe şi alţii.

Femeia a mărturisit că nu-și mai aduce nimic din perioada în care a fost intubată. „Doar puțin, de domnul doctor Gândac, când venea pe la mine”, a spus aceasta.

„Acest virus chiar există și este cumplit. Dacă ar trece fiecare prin 10% din ce am trecut eu, sigur și-ar schimba părerea despre COVID și ar ajuta munca medicilor”, a mai spus Melinda Palko.

Te-ar mai interesa: Când este Sâmbăta Morților și ce tradiții trebuie ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private