Sari la conținut

Mircea Beuran: „Aceste alimente duc la dezvoltarea cancerului, iar acest tip de carne provoacă guta!”

Prof. dr. Mircea Beuran
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Prof. Mircea Beuran

Cancerul se referă la oricare dintr-un număr mare de boli caracterizate prin dezvoltarea celulelor anormale care se divid necontrolat și au capacitatea de a se infiltra și distruge țesutul normal al corpului. Cancerul are adesea capacitatea de a se răspândi în corp.

Cancerul este a doua cauză de deces în lume. Dar ratele de supraviețuire se îmbunătățesc pentru multe tipuri de cancer, datorită îmbunătățirii screening-ului, tratamentului și prevenirii cancerului.

Semnele și simptomele cauzate de cancer

Semnele și simptomele cauzate de cancer vor varia în funcție de ce parte a corpului este afectată.

Unele semne și simptome generale asociate cu cancerul, dar nu specifice acestuia, includ:

  • Oboseală
  • Nodul sau zona de ingrosare care se simte sub piele
  • Modificări în greutate, inclusiv pierderea sau câștigul neintenționat
  • Modificări ale pielii, cum ar fi îngălbenirea, închiderea la culoare sau roșeața pielii, răni care nu se vindecă sau modificări ale alunițelor existente
  • Modificări ale obiceiurilor intestinului sau vezicii urinare
  • Tuse persistentă sau dificultăți de respirație
  • Dificultate la inghitire
  • Răguşeală
  • Indigestie persistentă sau disconfort după masă
  • Dureri musculare sau articulare persistente, inexplicabile
  • Febre persistente, inexplicabile sau transpirații nocturne
  • Sângerări sau vânătăi inexplicabile

Mircea Beuran: peste 50-60% dintre produse sunt chimizate

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Tipul de alimentație de acum 30-40 de ani era mutat în gradina omului sau în instituții care era controlat foarte bine. Înainte, nimeni nu căuta să forțeze natura să se dezvolte, așa cum vedem acum. Partea aceast industrială nu face decât să se forțeze să se dezvolte.

În zilele noastre, peste 50-60% dintre produse sunt chimizate. După ce aceste produse sunt prelucrate industrial, le găsim în galantar săptămâni sau luni de zile. Dacă mai adăugăm și consumul de alcool, mai mult de un pahar sau două la o masă, acest lucru modifică funcțiile interne ale corpului.

Cei care mănâncă des carne tânără de miel pot dezvolta gută

Ce este pe masă acum, în magazin, în raport de volum, aproape tot este toxic. Cancerul nu apare de pe azi, pe mâine, după ce ai mâncat ceva procesat, efectele adverse apar peste zece, douăzeci de ani. De principiu, trebuie mâncate alimente proaspete, fructe și legume bio, de preferat, carne de pasăre sau pește. Cei care mănâncă des carne tânără de miel pot dezvolta gută. Însă, degeaba mâncâm sănătos, dacă nu facem mișcare cel puțin jumătate de oră”, a declarat Mircea Beuran, la RomaniaTV

Meniul alimentar urmat de medicul Mircea Beurean

Medicul a dezvăluit și care este stilul său de viață. Nu are mai mult de două mese pe zi, dintre care una doar din fructe proaspete, pe care le dezinfectează singur.

„Eu nu mănânc mult, maxim de două ori pe zi. O masă este numai din fructe, eu mi le pregătesc, le las să le dizolve în soluție de bicarbonat. A doua masă este din două feluri, primul ciorbă sau supă.

Fenomenul de îmbătrânire este unul de deshidratare, de aceea, cu cât înaintăm în vârstă, trebuie să hidratăm mai mult”, a mai dezvăluit medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel