Sari la conținut

Mirosul ciudat din zona intimă care anunță un cancer. Ce trebuie să știi

uscaciune vaginala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Menopauza si viata intima

Mirosul ciudat din zona intimă poate fi extrem de enervant și de jenant. Dar un expert a dezvăluit că un anumit miros ar putea fi un semn al cancerului de col uterin (cancer cervical).

Vaginul are o bacterie naturală al cărui rol este de a menține un echilibru bun și, din această cauză, are întotdeauna un ușor miros.

Vorbind cu Sun Health, Dr Bryony Henderson de la Livi a spus că atâta timp cât mirosul este normal pentru tine și ești bine – atunci nu ai de ce să te îngrijorezi. Cu toate acestea, în cazuri rare, acest lucru se poate datora bolii.

Mirosul ciudat din zona intimă care ar putea fi un semn de cancer

„Foarte rar, scurgerile urât mirositoare pot fi un simptom al cancerului de col uterin sau uterin. Secreția și mirosul vaginal este puțin probabil să fie singurele sau primele simptome.

S-ar putea să fi experimentat sângerări în timpul actului sexual, sau poate ocazional pete care devin mai regulate. Mirosul va fi puțin metalic”, a subliniat expertul.

Cancerul de col uterin, numit și cancer cervical, este al patrulea cel mai frecvent tip de cancer depistat în randul femeilor din întreaga lume și reprezintă aproximativ 8% din totalul cazurilor și deceselor totale cauzate de cancer.

Simptome cancer de col uterin

Principalele simptome ale bolii includ:

 • sângerare vaginală neobișnuită: aceasta include sângerări în timpul sau după sex, sângerări între menstruații sau după menopauză și perioade mai abundente decât de obicei
 • modificări ale scurgerii vaginale
 • durere în timpul actului sexual
 • durere în partea inferioară a spatelui, între oasele șoldului (pelvis) sau în abdomenul inferior

Cu toate acestea, este important de reținut că aceste simptome pot fi, de asemenea, un semn al unor afecțiuni precum fibromul sau endometrioza. S-ar putea să fii obișnuit cu ele, dar dacă se înrăutățesc sau se schimbă, atunci este important să vorbești cu medicul de familie.

Dr. Henderson a mai spus că un miros ciudat din zona intimă ar putea fi, de asemenea, un semn al cancerului uterin, cunoscut și sub numele de cancer de uter.

Simptomele bolii pot fi similare cu cele ale cancerului de col uterin.

Principalele simptome sunt:

 • sangerari sau pete din vagin dupa menopauza
 • menstruații abundente din vagin, care sunt neobișnuite pentru tine – sangerari vaginale intre menstruatie
 • o modificare a scurgerii vaginale
 • un nodul sau umflare în burtă sau între oasele șoldului (pelvis)
 • durere în partea inferioară a spatelui sau între oasele șoldului (pelvis)
 • durere în timpul actului sexual
 • sânge în pipi

Trebuie să reții că a avea aceste simptome nu înseamnă că ai cancer, dar este important să le verifici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel