miercuri, februarie 8, 2023

Misterul celui mai longeviv medic din lume. A trăit 148 de ani, 9 luni, 3 săptămâni și 4 zile și a inventat „elixirul vieții pentru viață lungă”.

Dacă este să credem cuvintele de pe piatra funerară, se pare că medicamentele brevetate ale doctorului Mead au funcționat foarte bine.

Ascuns undeva în spate, într-un cimitir la aproximativ 20 de kilometri în afara Londrei,în curtea bisericii Sf. Mary, este un mormânt destul de prost întreținut, crăpat și modest, care nu seamănă cu celelalte.

Te-ar mai interesa: Un medic din Cuba dezvăluie rețeta naturală pentru...

Dr. William Mead este îngropat în Ware, Hertfordshire.

Misterul medicului britanic ce a trăit 148de ani

Însă nu piatra funerară a doctorului Mead provoacă uimire, ci ceea ce este sculptat pe ea. Potrivit inscripției de pe piatra funerară, doctorul a murit în octombrie 1652, cu două luni înainte de a împlini 149 de ani.

Inscripția spune: „William Mead M.D. a murit în ziua de 28 octombrie 1652, la vârsta de 148 de ani, 9 luni, 3 săptămâni și 4 zile”.

The Longevity Elixir Doctor Who Died "Aged 148 Years, 9 Months, 3 Weeks, And 4 Days" | IFLScience

Dacă vârsta este corectă, doctorul Mead s-ar fi născut în ianuarie 1504, trecând prin șapte monarhi și două dinastii regale înainte de a muri în mijlocul războiului civil din Anglia, scrie mirror.co.uk.

Te-ar mai interesa: Primele cuvinte ale Ecaterinei, fetița preotului N...

În timp ce vârsta de 148 de ani nu a mai fost întâlnită, speranța de viață pentru persoanele născute în Europa în anii 1500 era între 30 și 40 de ani, ceea ce făcea povestea doctorului Mead și mai incredibilă.

Elixirul tinereții vândut ca medicament

Se spune că dr. Mead a dezvoltat un „elixir pentru viață lungă” vândut împreună cu alte medicamente în oraș. Cu toate acestea, sunt voci care spun că soția sa a pus inscripția pe piatra de mormânt după moartea lui, pentru a crește vânzările, aruncând și mai multe îndoieli asupra poveștii.

Te-ar mai interesa: ȘOC DE PROPORȚII ÎN PRO TV! Jurnalist celebru anch...

Potrivit raportărilor locale din anul 1781, îngrijitorii cimitirului au reînnoit piatra după ce aceasta s-a deteriorat atât de tare încât inscripția nu mai era lizibilă.

Între timp, site-urile de istorie din Hertfordshire susțin că piatra funerară a fost distrusă din nou în ultimii ani și a fost trimisă pentru a fi sculptată din nou, însă pietrarii au scăpat-o și au spart-o în mai multe bucăți.

Te-ar mai interesa: Condimentul anti-cancer care ajută la eliminarea g...

De atunci, piatra a fost reasamblată, dar dacă vârsta doctorului Mead este exactă, totul rămâne un mister.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private