sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Rezultatele obținute în procesul de slăbire sunt influențate de stilul de viață adoptat. Alimentațiam odihna și exercițiile fizice sunt elementele principale cărora trebuie să le acorzi atenție atunci când vrei să slăbești.

Cu toate acestea, se pare că mai există un factor prezent, care ține de organismul nostru.

Multe persoane consideră că metabolismul joacă un rol foarte important în procesul de pierdere în greutate.

Te-ar mai interesa: Sarea, ingredientul cu “o mie de utilizări&#...

Cu toate acestea, specialiștii în nutriție susțin că metabolismul nu este un factor decisiv. Persoanele care au un metabolism lent pot menține o greutate normală și, de asemenea, pot slăbi fără probleme.

Poți slăbi dacă ai un metabolism lent?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie adevărul despre metabolismul lent și efectul acestuia asupra organismului.

„Multă lume spune că din pricina unui metabolism lent (prin metabolism lent spun o valoare mai scăzută a ratei metabolice bazale decât cea la care s-ar fi așteptat pentru o persoană de vârstă, înălțime și greutate) se îngrașă sau nu reușesc să scadă în greutate.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă când nivelul nostru de calciu este ...

Metabolismul bazal reprezintă acea cantitate de energie de care corpul are nevoie pentru acoperirea proceselor vitale

În metabolismul bazal intră energia de care avem nevoie pentru circulația sângelui, pentru refacerea țesuturilor, pentru menținerea funcțiilor vitale ale corpului. Aici nu intră cheluiala energetică a muschilor scheletici, practic partea de activități zilnice pe care le desfășurăm sunt suplimentare acestuia, nu intră nici digestia și absorbția alimentelor și nici cheltuiala energetică pentru varierea temperaturii corporalei.

Te-ar mai interesa: Cum să recunoști infecția cu norovirus, una dintre...

Recent s-a făcut un studiu în care s-a studiat corelația dintre o rata metabolică bazală mai scăzută decât cea estimată și predispoziția de îngrășare și apetit

Rezultatele acestui studiu au demonstrat că NU exista o corelație între rata metabolică bazală scăzută și tendința de îngrășare. Pe scurt, studiul spune că atâta vreme cât metabolismul nostru, chiar dacă este mai scăzut, este ajutat cu o alimentație echilibrată, responsabilă d.p.d.v al aportului caloric, chiar dacă avem un metabolism lent, nu ne vom îngrășa.

Te-ar mai interesa: Cea mai proastă veste a zilei! Un medic avertizeaz...

Metabolismul lent există, sunt persoane a căror cheltuială energetică minimă este mai mică decât ar fi estimată printr-o formulă matematică, însă nu există o cauzalitate între rata metabolică bazală mai redusă și câștigul în greutate.

Din păcate, asupra metabolismului bazal nu putem interveni

El este determinat genetic, unele persoane sunt dotate cu un metabolism activ, altele au un metabolism bazal mai lent. Chiar dacă nu putem interveni asupra acestui aspect, putem deveni mai activi, și aici nu mă refer doar la antrenamente (ele sunt importante, pentru că ne ajută să construim masa musculară și asta înseamnă că avem și mai multă eficiență a metabolismului), ci și activitățile din jurul casei, mersul pe jos, joaca propriu-zisă cu copii, plimbările cu partenerul, urcatul scărilor ș.a.m.d”, dezvăluie Cori Grămescu.

Te-ar mai interesa: Andreea Marin: Pericolul e doar în mintea ta. Mă A...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private