luni, martie 27, 2023

Doctorul Costel Atanasiu este cercetător virusolog în Statele Unite, iar într-una dintre postările sale pe rețelele de socializare acesta lansează un avertisment și anume că „suplimentele din faramcii sunt apă de ploaie”.

Potrivit cercetătorului, efectele miraculoase ale suplimentelor sunt doar propriile opinii ale producătorilor și o strategie de marketing pentru a le vinde și nici pe departe nu sunt studii bazate pe cercetări științifice.

Te-ar mai interesa: Fructul care te ajută să slăbești. Expert: Dacă mâ...

„Cel puţin 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt apă de ploaie. Toate proprietăţile miraculoase pe care, chipurile, le au aceste produse reprezintă doar părerile producătorilor şi NU sunt confirmate de studii ştiinţifice. Singurele suplimente pe care trebuie să le luaţi sunt vitaminele şi unele minerale, dar şi acolo trebuie luate la indicaţia şi sub supravegherea medicului pentru că excesul de vitamine este dăunător. Se poate face o analiză ca să se determine dacă aveţi carenţe din anumite vitamine”, spune Costel Atanasiu.

Potrivit acestuia, una din cele mai mari carențe a organismului  uman este carența de vitamina D.

Te-ar mai interesa: Anticiparea morții subite. Medicii pot detecta ace...

„Motivul pentru care avem carenţe de vitamina D este foarte simplu: corpul uman n-a fost să petreacă atât de mult timp în casă, el trebuia să fie aproape tot timpul afară, în soare. Binenţeles că putem lua vitamina D şi din mâncare, dar cea mai mare parte se formează întotdeauna atunci când stăm la soare. Aşa că trebuie să compensăm această carenţă prin ingerarea de vitamina D. Uneori, chiar şi un aport corespunzător de vitamina D nu este suficient, persoanele respective având tulburări de metabolism care fac ca vitamina D să nu fie reţinută corespunzător de organism”, explică Atanasiu.

Te-ar mai interesa: Cum să-ţi atingi obiectivele în alimentație. Dr. B...

Potrivit acestuia, vitamina D este implicată în multe procese biologice, dar cel mai important este implicarea ei în buna funcţionare a sistemului imunitar şi a sistemului nervos.

„Pentru sistemul nervos, dacă la vitamina D se adaugă şi un complex de vitamina B, rezultatele se văd imediat”, concluzionează cercetătorul român.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private