Sari la conținut

Mituri alimentare demontate de dr. Bilic. „Nu gălbenușul crește colesterolul, ci…

medic nutriționist
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
dr. Bilic, despre o leguma cu multiple beneficii

Mituri alimentare demontate de dr. Bilic. Cât de sănătos este gălbenușul? Dar legumele congelate? Oul a atras o serie de păreri contradictorii despre efectele sale asupra organismului uman. De aceea, medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat cine crește cu adevărat colesterolul și care este adevărul despre legumele congelate.

Mituri alimentare demontate de dr. Bilic. „Nu gălbenușul crește colesterolul, ci…

În cadrul emisiunii „Doctor de bine”, de la PRO TV, dr. Mihaela Bilic a oferit câteva sfaturi pentru o alimentație sănătoasă.

„Evitați să mâncați gălbenușul de ou, conține mult colesterol! Este adevărat conține colesterol, însă colesterolul din mâncare e una și colesterolul din sânge e alta. Gălbenușul este cea mai hrănitoare parte din ou, o esență de nutrienți de înaltă calitate. Nu gălbenușul crește colesterolul, ci un ficat bolnav, sedentarismul fumatul și alcoolul”, explică dr. Bilic.

Cât de sănătoase sunt legumele congelate? Dr. Bilic spune că frigul este cel mai sigur agent de conservare, păstrează intacte vitaminele și mineralele din alimente. În plus congelarea se face pe loc, imediat după recoltare.

„Legumele congelate sunt mai sărace în nutrienți față de legumele proaspete. Nu-i adevărat, din contră! Frigul este cel mai sigur agent de conservare, păstrează intacte vitaminele și mineralele din alimente. În plus congelarea se face pe loc, imediat după recoltare, ca să fie evitate pierderile de nutrienți prin depozitare și transport. Avem și avantajul că legumele congelate sunt deja spălate și curățate, gata de pus în cratiță!”

Medicul nutriționist spune că spanacul este bogat în fier, dar fierul eficient pentrui sănătate este cel aflat în produse de origine animală (organe, carne roșie, pește și fructe de mare).

„Spanacul este foarte bogat în fier! Adevărat, doar că nu e fierul care trebuie. Fierul prezent în produsele vegetale se numește fier non hemic și este greu de absorbit și de folosit în organism. Dacă vreți un fier eficient, atunci consumați produse de origine animală (organe, carne roșie, pește și fructe de mare) care conțin fier hemic.”

Concluzie: „Am uitat să trăim în ritm cu natura și nici alimentația nu mai ține cont de sezon!

„Meniul din sezonul rece trebuie să fie consistent și bogat în grăsimi. De acord, dacă trăim la Polul Nord dacă avem o muncă fizică la exterior sau locuim într-o casă neîncălzită. În rest, indiferent că este vară sau iarnă, noi tot la 22 de grade trăim. Avem nevoie de calorii mai multe pentru termogeneză doar în condiții de frig extrem. Din păcate am uitat să trăim în ritm cu natura și nici alimentația nu mai ține cont de sezon!”, a conchis medicul pentru sursa citată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel