marți, noiembrie 30, 2021

“Moartea începe în colon”, așa spune Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicină. Doctorul Cătălin Luca consideră, de asemenea, că 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar, iar

Te-ar mai interesa: Bill Gates: Aceste două strategii ar putea control...

statisticile arată că 1 din 20 locuitorii din țările dezvoltate sunt afectați de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer.

Surprinzător, dar adevărat: în mod curent ființa umană asimilează doar 10% din nutrienții din hrana lor”, adaugă dr. Luca.

 Aceasta se datorează formării de-a lungul timpului a așa-numitei ” plăci de mucoid ce reprezintă un amestec de materie parțial digerată și în stare de putrefacție, amestecată cu substanțe toxice și medicamente, și închegată cu mucus întărit ce se depune pe peretele intestinului. De-a lungul timpului această teacă poate

Te-ar mai interesa: Creierul și coloana vertebrală, extrem de afectate...

ajunge să cântărească între 2 și 11 kg de reziduri metabolice!

Aceste încrustații  ajung să se întărească și să se comporte ca un ”perete despărțitor” între intestin și hrană, împiedicând astfel procesul de asimilare al hranei.

Aceasta va face ca, oricât de sănătoasă ar fi mâncarea nostră, oricâte suplimente nutriționale i-am adăuga, să fie în zadar dacă asimilarea acestora este împiedicată de o placă mucoidală consistentă.

     Un colon murdar este sursă de toxine pentu întregul organism

Alimentele prăjite, bogate în amidon, cu aditivi,  cu multe proteine îngreunează foarte

Te-ar mai interesa: Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Andrei...

mult placa de mucoid, astfel încât aceasta ajunge să apese pe organele din vecinătate ( ficat, vezică biliară). Astfel, colonul se transformă treptat într-o groapă de gunoi a organismului.

La temperatura de 37 grade celsius, placa mucoidală intră în descompunere, răspândind toxine, otravă și bacterii în circuitul sanguin și de aici în tot organismul, cauzând diferite boli, chiar cancer.
Un colon intoxicat are consecințe nefaste asupra organismului. Toxinele neeliminate din colon ajung în limfă. Supraîncărcarea limfei cu toxinele din colon antrenează slăbirea sistemului imunitar, dar are repercusiuni

Te-ar mai interesa: Un medic atenționează. Greșeala pe care o fac mulț...

și asupra căilor respiratorii superioare (angină, sinuzită, rinită, otită) și asupra pielii (acnee, eczeme, psoriazis).

Toxinele cu originea în colon se răspândesc în tot corpul pe cale sangvină, se fixează în țesuturi și intoxică progresiv țesutul cerebral.

     Semnele unui colon ce necesită purificare:

– stări de oboseală, somnolență, sistem imunitar slăbit

– digestie proastă: balonare, diaree, constipație, grețuri

– respirație grea, transpirație cu miros neplăcut, depozite albicioase pe limbă:

– obezitate sau abdomen proemient

– insomnii,

Te-ar mai interesa: Se lucrează deja la un nou vaccin pentru varianta ...

cearcăne

– par casant, piele uscată , acnee

– dureri de cap sau de spate

– paraziții intestinali

        Fibrele vegetale -un pas spre sănătate

O recomandare majoră a cercetătorilor cu privire la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogată în fibre și săracă în carne .O alimentatie sanatoasa de tip vegetarian , lipsita de toxine, aditivi sau grasimi contribuie la sanatatea organismului si bineinteles la cea a colonului.

Cel mai indicat pentru curatarea lui este o dieta bogata in fibre vegetale , care actioneaza ca niste adevarate ” maturi ” pentru colon, curatind deseurile de pe peretii acestuia. O cantitate de minim 35 grame de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40% riscul apariției cancerului de colon.

Aportul de fibre poate fi adus prin painea integrala, faina de ovaz, orezul brun si cereale integrale (precum fulgii de grau).
De asemenea, gustarile din alune, prajiturele de orez, semintele de floarea soarelui intre mesele principale, fasolea sau lintea sunt alegeri foarte bune pentru curatarea colonului. Cu atat mai mult, cu cat ele asigura un aport de proteine si vitamine B.

Legumele cu frunze verzi tin toxinele la distanta de colon. Spanacul, mazarea, salata verde si varza furnizeaza nutrienti si sunt surse grozave de fibre solubile si insolubile.Spirulina , prin continutul de clorofila , determina curatarea tractului intestinal si repara tesuturile compromise.
Merele, strugurii si alte fructe pe baza de apa, precum pepenele rosu, iti “spala” sistemul de paraziti si de toxinele ce favorizeaza instalarea bolilor.
Sucul de fructe si legume  furnizeaza colonului si intregul corp vitaminele necesare, te scapa de excesul de materiale fecale si controleaza eliminarea lor.

Sursa: drluca.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri