Categories: Expertul zilei

5 modalități de a face față stresului provocat de Covid-19. Explicațiile psihoterapeutului

Uneori nu putem schimba o situație care ne provoacă stres, așa că trebuie să găsim modalități să o acceptăm.

Pentru a gestiona stresul și a îmbunătăți situația, ne vom concentra doar pe ceea ce poate fi schimbat. Strategiile includ rezolvarea activă a problemelor prin schimbarea comportamentului nostru.

Despre cum să facem fața stresului provocat de COVID-19, ne-a explicat Dorina Stamate, psihoterapeut la Clinica de Fericire din București.

Iată care sunt modalități de a face față situației tensionate legate de răspândirea coronavirusului

Schimbați perspectiva „Trebuie să stau în casă” cu „În sfârșit, mă pot concentra pe mine și pe casa mea”

Oricât de triști v-ați putea simți în acest moment, gândiți-vă la lucrul de acasă ca pe o oportunitate de a vă reorienta atenția de la exterior la interior. A face un lucru productiv pe zi poate duce la o atitudine mai pozitivă. Setați-vă obiective din activități îndelung evitate sau realizați ceva ce v-ați dorit întotdeauna. Abordarea acestei perioade cu o gândire de a va simți prins sau blocat nu va face decât să va streseze mai mult. Această este șansa de a încetini și de a va concentra asupra voastră.

Mențineți pe cât posibil rutina obișnuită

Încercați și mențineți un aspect de structură încă din primele zile de izolare/carantină/ lucru de acasă. În timp ce lucrați de acasă ar putea fi tentant să aveți un stil de viață mai apatic, ceea ce ar putea duce la gânduri negative. Păstrați-vă rutina de somn, mese, adaptați-va regimul de exerciții , faceți curat sâmbătă, ca de obicei. Nu numai că va veti menține activi , dar va va fi mai ușor să va reajustezi în lumea exterioară când va fi timpul să va întoarceti la muncă.

O casă în dezordine poate induce o dezordine în gânduri

Cu toate întâmplările incerte din afară casei dumneavoastre, păstrați interiorul organizat, previzibil și curat. Configurarea zonelor pentru activitățile zilnice poate fi utilă pentru a vă organiza ziua. În acest fel veți păstra controlul asupra lucrurilor și activităților pe care le puteți controla.

Începeți un nou ritual

Dacă tot avem mai mult timp, de ce să nu faceți ceva special în aceste zile de izolare? De exemplu, puteți începe un jurnal zilnic pentru a notă gândurile și sentimentele pentru a reflectă mai târziu. Sau faceți exerciții în fiecare zi la 16:00, conectați-vă cu sora/mama/prietenul dumneavoastră în fiecare dimineață sau începeți o pictură în acuarelă la care puteți adăugaceva nou în fiecare zi. A face ceva special în această perioadă va va ajută să aștepțați cu nerăbdare fiecare nouă zi.

Apelați la ajutorul unui specialist dacă anxietatea devine imposibil de gestionat

Soluțiile de psihoterapie on-line sunt disponibile și oferă suport psihologic mai ales acum, când nevoia este mare să ținem în echilibru viață noastră emoțională.

Vom recupera tot ce am pierdut în aceste zile. Vom iubi mai mult, vom înțelege mai mult, vom avea mai multă grijă de noi și de cei dragi.

Poate că după tot acest rău, vom învața să fim mai buni. Să ne informăm din surse sigure, să ne păstrăm calmul, să limităm delpasarile, să ne susținem reciproc.

Sunt sigură că vom depăși această situație critică. Și cel mai important să ne arătăm umanitatea!

Stăm acasă!

Recent Posts

Predicția cumplită din Biblie cu privire la sfârșitul lumii: „Va trimite nisipul să distrugă totul”

Cerul de la sud de Atena, Grecia, a devenit portocaliu din cauza unei furtuni de…

2 ore ago

Viața unei zodii se schimbă până în luna Mai. Claudia Pătrășcanu: Sunt privilegiații sorții până în ultima zi din luna aprilie!

Camelia Pătrășcanu anunță că un semn poate să-și schimbe întreaga viață până la începutul lunii…

2 ore ago

Bill Gates a dezvăluit cele două alimente nelipsite din dieta sa: Nimeni nu se aștepta la asta

Fiind unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, se…

3 ore ago

Băuturi populare care protejează creierul de boli

Băuturile populare care protejează creierul de boli au atras o atenție considerabilă în ultimii ani,…

3 ore ago

Cum să mănânci corect micii. Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfurie. Nutriționist: Protejează vasele de sânge, are efect anticancerigen

Nutriționistul Cristian Mărgărit a oferit la Antena 3 câteva explicații cu privire la modul în…

4 ore ago

Rețetă pască fără aluat. Nu îngrașă și e absolut delicioasă!

Rețetă pască fără aluat. În cazul în care doriți să vă delectați cu un desert…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian