luni, august 8, 2022

Moderna vrea să vaccineze adolescenții între 12 și 17 ani. „Dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus”.

Compania americană Moderna intenționează ca peste câteva zile să depună o cerere de autorizare pentru piaţa din Uniunea Europeană a vaccinului anti-covid pentru adolescenţi cu vârsta între 12 şi 17 ani.

Moderna vrea să vaccineze adolescenții între 12 și 17 ani

Anunțul a fost făcut de șeful companiei, Stephane Bancel, care a declarat pentru jurnaliștii francezi că va depune o cerere la Agenția Europeană a Medicamentului la începutul lunii viitoare.

Te-ar mai interesa: Avertisment medic neurolog: „Acesta este unul dint...

„Până în vară, toţi adulţii care doresc să fie vaccinaţi vor fi primit o primă doză. Va fi necesar apoi foarte repede să fie vizaţi adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus”, a declarat Stephane Bancel.

El a spus că Moderna ar putea produce trei miliarde de doze pe an, care, adăugate la cele patru miliarde anunţate de Pfizer-BioNTech, ar fi „suficiente pentru a vaccina întreaga planetă cu o primă doză”.

În momentul de față, doar vaccinul de la Pfizer/BioNTech este autorizat pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16-18 ani în Europa. De asemenea, Pfizer a solicitat autorizaţia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani şi a obţinut-o deja în Statele Unite.

Te-ar mai interesa: Secretul unui zâmbet sănătos și frumos împărtășit ...

Pe 6 mai, compania Moderna a anunțat  că serul său are o eficiență de 96 la sută la categoria de vârstă 12 – 17 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private