miercuri, iunie 16, 2021

Moderna vrea să vaccineze adolescenții între 12 și 17 ani. „Dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus”.

Compania americană Moderna intenționează ca peste câteva zile să

depună o cerere de autorizare pentru piaţa din Uniunea Europeană a vaccinului anti-covid pentru adolescenţi cu vârsta între 12 şi 17 ani.

Moderna vrea să vaccineze adolescenții între 12 și 17 ani

Anunțul a fost făcut de șeful companiei, Stephane Bancel, care a declarat pentru jurnaliștii francezi că va depune o cerere la Agenția Europeană a Medicamentului la începutul lunii viitoare.

„Până în vară, toţi adulţii care doresc să fie vaccinaţi vor fi primit o primă doză. Va fi necesar apoi foarte repede să fie vizaţi adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul

unui al patrulea val nu poate fi exclus”, a declarat Stephane Bancel.

El a spus că Moderna ar putea produce trei miliarde de doze pe an, care, adăugate la cele patru miliarde anunţate de Pfizer-BioNTech, ar fi „suficiente pentru a vaccina întreaga planetă cu o primă doză”.

În momentul de față, doar vaccinul de la Pfizer/BioNTech este autorizat pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16-18 ani în Europa. De asemenea, Pfizer a solicitat autorizaţia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani şi a obţinut-o deja în Statele Unite.

Pe 6 mai, compania Moderna a anunțat  că serul său are o eficiență

de 96 la sută la categoria de vârstă 12 – 17 ani.

Ultimele stiri

Parteneri